Sağlık-Sen üyelerinden çalışma saatlerine protesto

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Ekim 2007 14:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (Sağlık-Sen) Genel Başkanı Ahmet Aksu, radyoloji teknisyenlerinin haftalık çalışma saatlerinin 45 saate çıkarılmasının, personelin sağlıklarını çok ciddi tehdit edeceğini savundu.

Sağlık Bakanlığı binası önünde toplanan Sağlık-Sen üyeleri, radyoloji teknisyenlerinin mesailerinin haftada 45 saate çıkarılmasını protesto etti.

Aksu, burada yaptığı açıklamada, radyoloji teknisyenleri ile ilgili olarak Sağlık Bakanlığının "çok talihsiz bir yönetmelik" ve bu yönetmeliğe istinaden "çok riskli bir genelge" çıkardığını söyledi.

Radyoloji teknisyenlerinin günlük çalışma saatlerinin 5 olduğu dönemde bile bazı çalışanların kansere yakalandığını anlatan Aksu, çıkarılan genelge ile çalışanların iki günde aldıkları radyasyonu bir günde alacaklarını, bu durumun da kanser riskini en az iki kat arttıracağını iddia etti. Aksu, bu uygulamadan vazgeçilmesi gerektiğini savundu.

Radyoloji teknisyenlerinin haftalık çalışma saatlerinin 45 saate çıkarılmasının, personelin sağlıklarını çok ciddi tehdit edeceğini vurgulayan Aksu, uygulamanın yürütmesinin durdurulması ve iptali için dava açtıklarını, ayrıca Türkiye genelinde imza kampanyası başlattıklarını bildirdi.

"Genlerimizle oynamayın" ve "İşi: Radyoloji teknisyeni, ölüm nedeni: 9 saat genelgesi" gibi dövizler taşıyan üyeler, eylemde "Radyasyon güldürmez öldürür" ve "Kanser olmak istemiyoruz" şeklinde sloganlar attılar.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber