Ultimaton gibi açıklama: Gereken bedel neyse ödemekten çekinmeyiz

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Ekim 2007 07:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Devletin zirvesinin tam kadro katılımıyla Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün başkanlığında gerçekleştirilen terör toplantısı "Türkiye'nin gerekirse her bedeli ödeyeceği" mesajıyla sona erdi

ANKARA Milliyet

Dağlıca'daki terör saldırısının duyulmasının ardından sabah saatlerinden itibaren Genelkurmay Başkanlığı ve Jandarma Genel Komutanlığı'nda bir dizi toplantı yapıldı. Gül ile İstanbul'da bulunan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Ergin Saygun'la ayrı ayrı telefon görüşmesi terör saldırısı hakkında Saygun'dan bilgi alan Gül ve Erdoğan, kendi aralarında da temas ederek terör zirvesi kararı aldı.

İçişleri'nde toplantı

Bu sırada İçişleri Bakanlığı'nda da Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, MİT Müsteşarı Emre Taner, Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal ve Jandarma Genel Komutanlığı'ndan üst düzey yetkililerin katılımıyla bir toplantı yapıldı. İstanbul'da akşam gerçekleştireceği temasları iptal ederek Ankara'ya dönen Erdoğan'ın Başbakanlığa geçtiği sıralarda, İçişleri Bakanlığı'ndaki toplantı sona erdi.

Çiçek ve Atalay da Başbakanlık'ta Erdoğan'a bilgi verdi. Toplantı Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Işık Koşaner, MİT Müsteşarı Taner ve İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Şahabettin Harput'un da katılımıyla bir süre daha devam etti.

Çankaya'da terör zirvesi

Resmi ziyaret çerçevesinde İtalya'da bulunan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt da öğle saatlerinde Ankara'ya döndü. Genelkurmay karargâhında kuvvet komutanları ve harekât başkanlarıyla toplanan Büyükanıt ve Saygun'un görüşmesinin ardından Genelkurmay'dan kamuoyuna bilgilendirme açıklaması yapıldı.

Gün boyu gerçekleştirilen toplantıların sonunda devletin zirvesi Çankaya Köşkü'nde bir araya geldi. Kayseri'de oy kullandıktan sonra programını iptal ederek Ankara'ya dönen Gül başkanlığındaki zirveye Erdoğan, Büyükanıt, Çiçek, Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Atalay, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ, Orgeneral Koşaner, Orgeneral Saygun, Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala, MİT Müsteşarı Taner ile Emniyet Genel Müdürü Köksal katıldı.

2.5 saat süren toplantının ardından Çankaya Köşkü'nden yapılan tarihi açıklamada da şöyle denildi:

"Toplantı sırasında terörle mücadele konusunda Türk halkının devletine olan tam güveninden kaynaklanan mevcut azim ve kararlılık vurgulanmıştır. Terör örgütünün, bu hain saldırılarla toplumumuzun birlik ve beraberliğini bozmak amacı güttüğü aşikârdır.

Buna karşılık halkımızın, haklı tepkisini gösterirken, kardeşlik duygularına zarar verecek tutum ve davranışlardan kaçınarak, her durumda sağduyusuna koruyacağına, güç birliği içinde hareket edeceğine, birlik ve beraberliğini güçlendirerek teröre karşı en anlamlı cevabı vereceğine inancımız tamdır.

Aynı anlayış içinde, tüm kurum ve kuruluşlarımızın ve özellikle yazılı ve görsel medyamızın üzerlerine düşen sorumlu ve sağduyulu yaklaşımı sürdüreceklerinden kuşku duyulmamaktadır. Bu menfur saldırılar karşısında günün birlik ve beraberlik günü olduğu aziz milletimiz ve ülkemizin tüm kurum ve kuruluşlarınca takdir edilecektir.

Milletimizin desteği, tüm kurum ve kuruluşlarımızın işbirliği kahraman güvenlik kuvvetlerimizin yılmaz ve özverili görev anlayışıyla bölücü terör örgütüne karşı yürütülen mücadele kararlılıkla sonuna kadar devam ettirilecektir.

Bu, sorumluluğumuz

Türkiye, Irak'ın toprak bütünlüğüne saygılı olmakla birlikte teröre yardım ve yataklık yapılmasına müsamaha göstermeyecek ve hakkını, hukukunu, bölünmez bütünlüğü ile vatandaşlarını korumak için gereken bedel neyse ödemekten kaçınmayacaktır. Bu husus, rahmetle andığımız şehitlerimize, acil şifalar dilediğimiz yaralılarımıza olduğu kadar, gelecek nesillerimize de yönelik sorumluluğumuzdur."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber