Anka ajansı, yeni Anayasa mahkemesi başkanının özel hayatını araştırdı

Haber Giriş : 22 Ekim 2007 22:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başkan Kılıç'ın eşi türbanlı, kızı değil

Anayasa Mahkemesi Başkanlığı'na seçilen Haşim Kılıç, kamuoyu gündemine ilk olarak evinde televizyon olup olmadığı şeklindeki polemiklerle gündeme geldi. Daha sonra eşinin türbanlı olması nedeniyle sık sık gündeme gelen Kılıç'ın iddialı bir masa tenisi oyuncusu olduğu öğrenildi.

Kırşehir'in Çiçekdağı ilçesinde dünyaya gelen Kılıç, 7 çocuklu ve okuma yazma bilmeyen bir ailenin mensubu. Ailesiyle her ortamda gurur duyduğunu açıklamaktan çekinmeyen Kılıç, 1990 yılında Anayasa Mahkemesi üyeliğine seçildi. Anayasa Mahkemesi üyeliği sırasında eşinin türbanı ile ilgili yapılan yayınlara ilişkin tazminat davaları açtı. Açtığı davaların büyük bir bölümünü kazanan Kılıç'ın, yakın çevresine bu sayede Gölbaşı'nda bir ev satın aldığını belirttiği kaydedildi.

-NEŞET ERTAŞ HAYRANI-

Kırşehirli olan Kılıç, hemşehrisi olan ünlü halk ozanı Neşet Ertaş'a olan hayranlığı ile de tanınıyor. Kılıç'ın, Ertaş'ın türkülerine bulduğu her fırsatta dinlediği belirtildi. Kılıç'ın, ikisi hukukçu, biri işletmeci ve biri de lise öğrencisi olmak üzere dört çocuğu var.

-SEZER'İN KADERİNİ TAYİN EDEN İSİMLERDEN OLDU-

10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in Anayasa Mahkemesi Başkanlığı'na seçilmesi yönünde oy kullanan Kılıç, böylece köşke çıkmasının da önünü açmış oldu. Cumhurbaşkanı Sezer'in 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla verilen resepsiyonlara eşsiz davetiye göndermesinin ardından Kılıç ile araları açıldı. Kılıç, kendisine eşsiz davetiye gönderilmesini protesto etmek amacıyla Köşk'te verilen resepsiyonlara katılmadı.

-ÖZAL İLE GÖRÜŞEN SON İSİM-

17 Nisan 12993 tarihinde hayatını kaybeden Cumhurbaşkanı Turgut Özal ile son görüşen isimlerden birinin de Haşim kılıç olduğu ortaya çıktı. 16 Nisan 1993 tarihinde Turgut Özal'ın, Haşim Kılıç'ı akşam vakti Köşk'e davet edip konuştuğunu aktaran kaynaklar görüşmeyi, ?Cumhurbaşkanı Özal ile gece geç saatlere kadar görüştü. Cumhurbaşknı ertesi sabah hayatını kaybetti" şeklinde anlattı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber