Kabloları kesen teknisyen, sendika yöneticisi çıktı

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 23 Ekim 2007 11:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara'da Türk Telekom'un fiberoptik kablosunu keserken suçüstü yakalanan teknisyenin sendika yöneticisi olduğu tespit edildi.

Dikmen Türk Telekom Müdürlüğü erişim şebekelerinde teknisyen olarak görev yapan N.G.'nin Haber-İş Sendikası Dikmen Temsilcisi olduğu öğrenildi. N.G., 2001 yılından bu yana sendika görevlisi olarak çalışıyor. N.G. önceki gün kabloları kesmeye çalışırken sivil polisler tarafından suçüstü yakalanmıştı. İlk ifadesinde sendikaya destek olmak için bu eyleme giriştiğini açıklayan teknisyen, avukatıyla görüşmesinden sonra sendika bağlantısını inkar etmişti. Haber-İş Sendikası olayın kendileriyle ilgisinin olmadığını açıklamıştı.

Türk Telekom yönetimi ile Haber-İş arasında yapılan görüşmelerin anlaşmazlıkla sonuçlanması üzerine sendika geçen hafta salı günü greve başlamıştı. Grevin başlamasının ardından şirkete ait bazı fiberoptik kablolarına sabotaj düzenlenmişti. Türk Telekom yönetimi, 13 ana hatta kabloların kesildiğini açıklamıştı. Yönetim, Türkiye'nin iletişim başta olmak üzere finans ve cep telefonlarında soruna yol açan sabotajlardan sendikayı sorumlu tutmuştu. Haber-İş Sendikası yetkilileri ise iddiaları kesin bir dille yalanlayarak sabotajla ilgilerinin olmadığını açıklamıştı. Suçüstü yakalanan N.G.'nin sendika üyesi çıkması Haber-İş'i de zor durumda bıraktı. Haber-İş Sendikası Genel Sekreteri Ali Deniz, Zaman'a yaptığı açıklamada, olay hakkında bilgilerinin olmadığını söyledi. Deniz, "Yakalanan kişi, sendikamız üyesi dahi olsa bu, bizim grevimizi baltalamaya yönelik bir harekettir. Sendikamızla ilgisi olamaz. Kesinlikle reddediyoruz." dedi. Sabotaj olaylarını başından itibaren 'iftira' olarak niteleyen Haber-İş Sendikası Başkanı Ali Akcan da Zaman'a yaptığı açıklamada, sendika hiyerarşisi dışında bu tür eylemlere girişenlerin çıkabileceğini söyledi.

Grevin ardından Türkiye'nin dört bir yanında Telekom kablolarına yönelen sabotajlar üzerine emniyet ekipleri önemli noktalarda sivil polis görevlendirmişti. Gözetleme yapan sivil ekipler, Dikmen'de N.G. isimli bir zanlıyı Telekom kablolarını keserken suçüstü yakalamıştı. Ankara Emniyet Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği dedektiflerince sorgulanan zanlı, ilk ifadesinde kabloları greve destek amacıyla kestiğini açıklamıştı. N.G.'nin sorgusu Ankara Cumhuriyet Savcılığı'nda devam ediyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber