Başkentte binlerce vatandaş, terörü lanetlemek için yürüdü

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Ekim 2007 15:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başkent Ankara'da Türkiye'nin önemli sivil toplum kuruluşlarından Şehit Aileleri Federasyonu ve Kamu Çalışanları Sendikası (Kamu-Sen) terörü lanetlemek için yürüdü. Öğrenciler ve vatandaşların da destek verdiği yürüyüşe, engelliler de katıldı.

Kızılay Güven Park'ta toplanan binlerce vatandaş, terörü lanetlemek için Sıhhiye'ye doğru yürüdü. Saat 12.00'de biraraya gelen Şehit Aileleri Federasyonu ve Kamu-Sen'e üye gruplara teröre karşı eylemlerinde Altı Nokta Körler Derneği, Türkiye Körler Federasyonu ve Demet Alparslan Anadolu Lisesi öğrencileri destek verdi.

Ellerinde Türk bayraklarıyla basın açıklamasının yapılacağı noktaya gelen öğrenciler, PKK ve Hükümet aleyhinde slogan attı. Öğrencilerle birlikte slogan atan Altı Nokta Körler Derneği ve Türkiye Körler Federasyonu da yaptığı basın açıklamasıyla, Hakkari'deki saldırıları kınadı ve terörle mücadelede gereken adımların atılmasını istedi.

Güven Park'a, ellerinde PKK'yla çatışmada hayatını kaybeden askerlerin fotoğraflarıyla gelen şehit yakınları da Hakkari'de kaybolan askerlerin bulunmasını istedi. PKK'nın faaliyetlerinin durdurulmasını isteyen şehit aileleri, askere gitme isteklerini yineledi. "PKK'lıların kaçırdıkları askerlerimizi bulsunlar, lanet olsun" diye feryat eden Şehit Annesi Nilhan Serdaroğlu, askere alınmak, savaşmak istediğini söyledi.

Öğrencilerin ve engellilerin eylemleri sürerken Şehit Aileleri Federasyonu ve Kamu-Sen öncülüğünde kalabalık bir grup, Atatürk heykelinin etrafında basın açıklaması yapmak üzere bir araya geldi. Saygı duruşu, İstiklal Marşı okunmasının ardından Şehit Aileleri Federasyonu Başkanı Hamit Köse ve Kamu Sen Başkanı Bircan Akyıldız, basın açıklaması yaptı.

Şehit Aileleri Federasyonu ve Kamu-Sen Başkanları, Hükümetten tezkereyi bir an önce kullanması istedi. Kamu Sen Başkanı Bircan Akyıldız, Hakkari'deki saldırıların milletin sabrını taşırdığını belirterek, teröre karşı gereken duyarlılığın, karşı duruşun gösterilmesini istedi.Kızılay'ı iki yönlü araç trafiğine kapatan grup, Sıhhiye'ye doğru yürüyüşe geçti.

Ellerinde Türk bayraklarıyla yürüyen grup, sık sık, "Şehitler ölmez vatan bölünmez" ve "Her şey vatan için" sloganları attı. Abdi İpekçi Parkı'nın önünden Ulus'a yürümek isteyen grup, polis engeline takıldı. Engel karşısında parkta toplanan grup, tekrar saygı duruşunda bulunduktan, İstiklal Marşı'nı okuduktan sonra olaysız şekilde dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber