Şehitler son yolculuğuna uğurlandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Ekim 2007 17:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde askeri birliğe düzenlenen saldırı sonucu çıkan çatışmada şehit olan 12 asker bugün son yolculuğuna uğurlandı.

Şehit Asteğmen Mehmet Bozkuş'un cenazesi Uşak'ta; Şehit Piyade Astsubay Soner Özübek'in cenazesi Eskişehir'de; Şehit Piyade Onbaşı Lokman Eker'in cenazesi Yozgat'ta; Şehit Jandarma Komando Er Samet Saraç'ın cenazesi Bursa'da; Şehit piyade er Zekeriya Yatı'nın cenazesi Ordu'da; Şehit Piyade Komando Er Abdurrahman Doğan'ın cenazesi Adıyaman'da; Şehit Piyade Er Vedat Kutluca'nın cenazesi Kırıkkale'de; Piyade Uzman Çavuş Mustafa Uysal'ın cenazesi Antalya'da; Şehit Piyade Er Tarık Emeket'in cenazesi Kars'ta; Şehit Piyade Komando Er Mehmet Cücük Gaziantep'te; Şehit Piyade Uzman Çavuş Selçuk Gürdal ile Şehit Piyade Er Yavuz Öztürk'ün cenazeleri, Afyonkarahisar'da düzenlenen törenlerle toprağa verildi.

Törenlerden notlar

Cenaze törenlerine şehit askerlerin aileleri ve yakınlarının yanısıra asker ve sivil erkan ile binlerce vatandaş katıldı.

Ellerinde Türk bayrakları ve taşıdıkları dövizlerle teröre lanet okudular. Törene katılanlar şehitler için selam durdular. "Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez", "Hepimiz Askeriz", "Türk Kürt kardeştir, PKK kalleştir" "Mustafa Kemal'in askerleriyiz", "Askere uzanan eller kırılsın" "Kahrolsun PKK" sloganları attılar.

Piyade Uzman Çavuş Mustafa Uysal'ın cenaze töreninde konuşan Antalya İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Aşık, şunları dedi:

"Bölücü terör örgütü mensuplarına 'Eylemlerinizi artırın' diye talimat veren ve akıl verenler de dahil olmak üzere, terör örgütüne destek verenler ve beyni yıkanmış teröristler amaçlarıma hiçbir zaman ulaşamayacaklardır. Ulaşamayacaklarını anladıklarında ise çok geç kalmış olacak. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, milletin bağrından çıkan Türk Silahlı Kuvvetleri dağda tek bir terörist kalmayıncaya kadar bu mücadeleye devam edecektir. Hiçbir saldırı, pusu ve haince eylem, bizi bu kararlılığımızdan döndüremeyecektir. Azim ve kararlılığımız her bir olaydan sonra daha da artacaktır. Terörle birlikte yaşamaya alışmadık, alışmayacağız."

Piyade Astsubay Soner Özübek için Eskişehir'de düzenlenen cenaze törenine Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, DSP Genel Başkanı Zeki Sezer ve Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Eckart Cuntz; Şehit Piyade Komando Er Mehmet Cücük'ün Gaziantep'teki cenaze törenine Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Şehit Piyade Er Vedat Kutluca için Kırıkkale'nin Keskin ilçesinde düzenlenen cenaze törenine Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, Şehit Piyade Uzman Çavuş Selçuk Gürdal ile Şehit Piyade Er Yavuz öztürk'ün Afyonkarahisar'da düzenlenen cenaze törenine Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber