Lise öğrencisinden korku filimi gibi cinayet

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Ekim 2007 20:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Konya'da bir gıda pazarının bekçisini öldürdüğü iddia edilen 16 yaşındaki lise öğrencisi, giydiği spor ayakkabısının bıraktığı marka ve taban izlerinden yakalandı. Lise öğrencisinin cinayeti ekmek bıçağı ile işlediği belirlenirken, cinayet öncesi lambaları patlattığı ve korku filmi Çığlık'taki maskeyi kullandığı iddia edildi.

İddiaya göre, merkez Karatay ilçesi Fakıh Dede Mahallesi Pısılı Sokak Eski Garaj yanında bulunan Kapalı Gıda Pazarı'nın kapanma saatlerine yakın içeri giren 16 yaşındaki lise öğrencisi C.K, bodruma saklandı. Saat 23.00 sıralarında bodrumdan maskeyle çıkan ve pazar içindeki lambaları patlatan C.K, bekçi 6 çocuk babası Abdullah Patlak (56) ile karşılaştı. Bekçiye yanındaki bıçakla saldıran C.K, bekçiyi göğüs ve karnından 4 kez, sırtından ise 5 kez bıçakladı. Şüpheli C.K, 6 ay önce çalışıp ayrıldığı pasaj içindeki cep telefonu bayisinden 5 adet cep telefonu ile 2 bin 500 YTL değerinde kontör çalarak kaçtı.

Cinayetin ardından olay yerinde yaklaşık 5 saat araştırma yapan Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet ve Hırsızlık Bürosu ekipleri, olay yerinde gece paspaslandıktan sonra çıkış istikametine doğru giden ayakkabı izini fark etti. İlk önce bekçinin ayakkabısını kontrol eden polis ekipleri, bekçinin ayakkabılarıyla uyuşmayan izlerin katil zanlısına ait olacağı üzerinde durdu. Ayakkabı izinde markanın da çıkması sayesinde polis ekipleri, markayı satan Konya'daki 6 firmaya ulaşarak, aynı model ayakkabının fotoğraflarını çekerek 20 ayrı polis ekibine dağıttı. Öte yandan korku filmi Çığlık'ta cinayetler işlenirken kullanılan maskenin aynısı buldu.

Polis ekipleri, markalı bir ayakkabı ve maskeyi bulmasının ardından yaptığı araştırmada, genelde belirlenen ayakkabıyı ve bu tip maskeleri 15 ile 18 yaş arasındaki gençlerin satın aldığını tespit etti. Bunun üzerine gıda pazarı içerisindeki iş yerlerinde daha önce çalışmış ve mevcut çalışanlar araştırıldı. Yapılan araştırmada, soyulan cep telefonu bayisinde 6 ay önce çalışan lise öğrencisi 16 yaşındaki C.K. tespit edildi. C.K'nın çevresinde araştırma yapan polis ekipleri, arkadaşlarına yeni markalı spor ayakkabısını gösterdiğini öğrenmesinin ardından C.K'nın Yazır Mahallesi'ndeki evine gitti. Evinde C.K'yı bulan polis, C.K'yı spor ayakkabısını getirtmesinin ardından yakalanarak gözaltına aldı.

C.K'yi yakalayan polis, evin bodrum katında yaptığı aramada çalınan cep telefonları ile birlikte, evin karşısındaki boş arazide kanlı elbiseleri ele geçirdi. C.K. olay anında kardeşi 15 yaşındaki M.K'nın gözcülük yaptığını itiraf ederken, çaldığı 2 bin 500 YTL değerindeki kontörleri de yine kendi gibi lise öğrencisi arkadaşı M.A'ya verdiğini söyledi. Bunun üzerine polis C.K'nın kardeşi ve arkadaşını da gözaltına aldı.

Gözaltına alınmasının ardından yaşları küçük olması sebebiyle Çocuk Şube Müdürlüğü'ne götürülen 3 zanlı, delillerin toparlanmasının ardından alınan yoğun güvenlik önlemleri altında Konya Adliyesi'ne sevk edildi. Adliyeye sevk edilen C.K'nın savcıya, cinayeti bekçinin daha önce kendisine küfür etmesi nedeniyle işlediğini söylediği öğrenildi. Şüpheliler savcının ifade almasının ardından tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber