Polis saldırıya karşılık verdi: 1 ölü

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Ekim 2007 21:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Malatya'nın Kale ilçesinde çevre yolundaki polis arama noktasına silahlı bombalı saldırı girişiminde bulunuldu. İki terörist tarafından gerçekleştirildiği belirtilen saldırıda, saldırganlardan biri noktada görev yapan polis ekiplerinin karşılık vermesi sonucu öldürüldü. Diğer zanlı canlı olarak ele geçirildi. Teröristlerin pimini çektiği el bombasının patlamaması ise büyük bir faciayı önledi.

Malatya Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, saldırının gerçekleştiği olay yerine gelerek inceleme yaptı. Kahya burada yaptığı açıklamada 29 Ekim ve Türkiye'nin içerisinden geçtiği hassas durum nedeni ile 4 günden beri Kale çıkışında uygulama yaptıklarını kaydetti. Uygulama sırasında arabadan inen iki kişinin uzun namlulu silahları polis memurlarına doğrulttuğunu ifade eden Kahya, "Arkadaşımız üzerine atlamış, bu sırada terörist ateş etmiş. Bizimkilerde ateş ediyorlar birisini ölü birisini canlı olarak ele geçiriyorlar." dedi.

Kahya şahısların Malatya'dan Elazığ'a gitmekte olan şehirler arası taşımacılık yapan minübüsten indiklerinin altını çizerek, teröristlerin olay esnasında bir el bombasının pimini çektiklerini ancak bombanın patlamadığını da belirtti. Olayda emniyet güçlerinden herhangi bir yaralanma olmadığına da işaret eden Kahya, saldırının canlı bomba saldırısı olmadığını söyledi. Kahya şahısların üzerinden el bombası, uzun namlulu silahlar, dürbün ve bol miktarda mühimmat bulunduğunu kaydetti. Kahya teröristlerin ilk belirlemelere göreve PKK mensubu olduğunu açıkladı.

Edinilen bilgiye göre, Malatya'dan Elazığ istikametine gitmekte olan yolcu minibüsü, Kale ilçesi polis noktasında emniyet güçleri tarafından durduruldu. Polisin uygulama yaptığını gören iki terörist uzun namlulu silahlarla polis memurlarına ateş etti. Emniyet yetkililerinden alınan bilgiye göre, minibüs içerisinde bulunan ve terörist oldukları tahmin edilen iki kişi, uzun namlulu silahlarla polise ateş açtı. Plis ekiplerinin karşılık vermesi sonucu çıkan çatışmada saldırganlardan biri öldürüldü. Diğer saldırgan ise canlı olarak ele geçirildi. Öldürülen saldırganın vurulmadan önce, elindeki el bombasının pimini çektiği ancak başarılı olamadığı öğrenildi. Diğer zanlının ve minibüste bulunan yolcuların sorgulanmak üzere Malatya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldüğü öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber