25 Ekim 2007'den Önemli Gündem Başlıkları

Haber Giriş : 25 Ekim 2007 08:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CUMHURBAŞKANI GÜL KEİ DIŞİŞLERİ BAKANLARI TOPLANTISINA KATILACAK

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Karadeniz Ekonomik İşbirliği Örgütü Dışişleri Bakanları Konseyi 17. toplantısının Ankara Palas'taki açılış oturumuna katılacak. (Saat:11.00)

-Cumhurbaşkanı Gül ayrıca, Sırbistan Dışişleri Bakanı Vuk Jeremiç ve Gürcistan Parlamento Başkanı Nino Burjanadze'yi Ankara Palas'ta, Uluslararası Crisis Group Başkanı Avustralya eski Dışişleri Bakanı Gareth Evans'i de Çankaya Köşkü'nde kabul edecek. (Saat:16.30)

-BÜTÇE MARATONU BAŞLIYOR

-2008 yılı bütçe kanunu tasarısının görüşmeleri, Meclis Plan Bütçe Komisyonu'nda başlıyor. Görüşmeler, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, bütçe ve kesin hesap kanunu tasarılarını komisyona sunacak. (Saat:14.00)

-ULUSLARARASI ANLAŞMALAR VE AKM

-Meclis Genel Kurulunda, uluslararası anlaşmaların onaylanmasına ilişkin kanun tasarıları ile AKM'nin yıkılması için Hükümete yetki veren İstanbul 2010 Avrupa Başkenti Kanun tasarısı görüşülecek. (Saat:15.00)

-IRAKLI EL VAİLİ ANKARA'DA

-Irak İç Güvenlik Bakanı ve Terörle Mücadele Özel Temsilcisi Şirvan El Vaili, bazı temaslarda bulunmak üzere Ankara'ya geliyor.

-CHP'Lİ HEYET ŞEHİT EVİNİ ZİYARET EDECEK

-CHP Ankara Milletvekilleri Zekeriya Akıncı, Nesrin Baytok ve Tekin Bingöl, Hakkari'de şehit olan Vedat Kutluca'nın Kırıkkale Keskin'de oturan ailesine başsağlığı ziyaretinde bulunacak.

-Öte yandan, CHP Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Selvi ve bazı milletvekilleri, grevdeki Telekom işçilerini ziyaret edecek. (Saat:12.00)

-CHP'DE ?TOPLUMSAL DÖNÜŞÜM HAREKETİ? ANADOLU'YA AÇILDI

-CHP Parti Meclisi Üyesi Ayhan Yalçınkaya'nın 22 Temmuz seçimleri sonrasında hazırladığı ?toplumsal dönüşüm raporu? parti içinde yeni bir hareket oldu. Yalçınkaya, parti örgütlerine söz konusu raporu anlatmak üzere Anadolu turuna çıkarken, ilk büyük toplantıyı da 4 Kasım'da Ankara'da yapmaya hazırlanıyor.

-MHP'Lİ ATILGAN: ?TERÖR ÖRGÜTÜ İLE BİN YILLIK KARDEŞLİĞİ AYIRMAK GEREKİR?

-MHP Adana milletvekili Kürşat Atılgan, terörist saldırılar sonrası toplumda oluşan refleksin önemli olduğunu belirterek, "Ateş düştüğü yeri yakmamalı artık. Bu acılar toplum vicdanında da yer bulmalı. Ancak, terör örgütü ile bin yıllık kardeşliği de ayırmak gerekir" dedi. Türkler ile Kürtlerin bin yıllık kardeşliğini engelleyecek provokasyonlara karşı da dikkat etmesi gerektiğini dikkat çekti.

-BBP GENEL BAŞKNI YAZICIOĞLU'NUN BASIN TOPLANTISI

-BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, son siyasi gelişmeleri değerlendirmek üzere Mecliste basın toplantısı düzenleyecek. (Saat:11.00)

-ŞİMŞEK ESENBOĞA'DA AÇIKLAMA YAPACAK

-Uluslararası Para Fonu ve Dünya Bankası Grubu'nun ABD'de düzenlenen Yıllık Toplantılarına katılan Devlet Bakanı Sayın Mehmet Şimşek, Türkiye'ye dönüyor. Şimşek, temaslarıyla ilgili olarak Ankara Esenboğa Havalimanı'nda bir basın açıklaması yapacak. (Saat:15:30)

-ASO YÖNETİCİLERİNDEN BAKAN GÜLER'E ZİYARET

-Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir ve Yönetim Kurulu Üyeleri Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler'i ziyaret edecek. (Saat:11.00)

-AB'YE KATILIM SÜRECİNDE TÜRK İNŞAAT SEKTÖRÜ TOPLANTISI

-Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası'nca (İNTES) düzenlenen "Avrupa Birliği'ne Katılım Sürecinde Türk İnşaat Sektörü Projesi Final Toplantısı" gerçekleştirilecek. (Saat:15.30)

-E-DÖNÜŞÜM TÜRKİYE İCRA KURULU TOPLANIYOR

-''e-dönüşüm Türkiye İcra Kurulu'' Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren'in başkanlığında Yeni Başbakanlık Binası'nda toplanacak. Toplantıya, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ile Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan da katılacak. (Saat:14.30)

-ÜÇLÜ DANIŞMA KURULU TOPLANIYOR

-?Üçlü Danışma Kurulu? Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik başkanlığında toplanacak. (Saat: 14.00)

-Çelik, toplantı öncesinde işçi ve işveren sendikaları konfederasyonu temsilcileriyle bir araya gelecek.(Saat: 10.00)

-REKTÖRLER KOMİTESİ OLAĞANÜSTÜ TOPLANIYOR

-Rektörler Komitesi, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığında olağanüstü toplanacak. (Saat:12.30)

-İSO VE AKBANK'TAN "SATIN ALMA" SEMİNERİ

-İstanbul Sanayi Odası ve Akbank işbirliği ile İSO Odakule Toplantı Salonunda ?Şirket Birleşmeleri, Satın Almalar ve Stratejik Ortaklıklar? konulu bir panel gerçekleştirilecek. (Saat:14.00)

-DHMİ GÜVENLİK MÜDÜRÜ AKAR: "BİZDE GÜVENLİK, BİRÇOK ÜLKEDEN DAHA ÜSTÜN"

-Devlet Hava Meydanları İşletmesi Güvenlik Müdürü Fuat Akar, terörün bir numaralı hedefi haline gelen havalimanı ve meydanlarında bulunan güvenliğin diğer ülkelere kıyasla, "Birçok ülkeden daha üstün durumda" olduğunu kaydetti. Türkiye'de havalimanlarında kullanılan güvenlik cihazlarının en son teknoloji ürünü olduğunun altını çizen Akar, "Birçok Avrupa ülkesinde, ülkemizde bulunan son teknolojik güvenlik cihazları bulunmamaktadır" dedi.

-BİR KİŞİLİK İŞ YARATMANIN MALİYETİ 190 BİN YTL

-İlk dokuz ayda düzenlenen teşvik teşvik belgeleri kapsamında yaratılacak her bir kişilik istihdama düşen yatırım tutarı 189.9 bin YTL'ye geldi. Dokuz ayda teşvik belgesine bağlanan 20 milyar 561.3 milyon YTL'lik yatırımla 108 bin 249 kişilik istihdam öngörüldü.

-SAVCIYA HAKARETİN CEZASI 1 YIL 4 AY 10 GÜN HAPİS

-Kendisini 750 YTL para cezasına mahkum eden savcıya sokak ortasında ?Adalet bu şekilde mi tecelli ediyor? dedikten sonra küfür eden F. U., bir yıl 4 ay 10 gün hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme sanığın cezasının ertelenmesine yer olmadığına da hükmetti.

-AÇIK TOPLUM ENSTİTÜSÜ'NÜN "ORTA SINIF ARAŞTIRMASI" AÇIKLANIYOR

-Açık Toplum Enstitüsü'nün desteği ile Doç. Dr. Hakan Yılmaz tarafından yapılan "Orta Sınıf Araştırması"nın sonuçları Hilton Oteli'nde açıklanacak. (Saat:10.30)

-ANKARA DEVLET TİYATROSU, KASIM'DA 172 KEZ ?PERDE? DİYECEK

-Ankara Devlet Tiyatrosu, Kasım ayında, 3'ü yeni, toplam 27 değişik oyunla 9 yerleşik sahnede ve 3 turne sahnesinde, 172 kez perde diyecek.

-EFESAN GRUBU, YATIRIM PLANLARINI AÇIKLIYOR

-Demir çelik sektörünün önemli oyuncularından Efesan Grubu'nun, sanayicilikte geride bıraktığı 35 yıl, Ferro Döküm'ü satın almalarının nedenleri, büyüme stratejileri, yeni yatırım planları ve hedeflerini kamuuoyuna duyuracak. (Saat: 09.30)

-KOZMETİK DEVİ SEPHORA TÜRKİYE'DE

-Avrupa'da 11 ülkede 638 mağazası bulunan kozmetik şirketi Sephora'nın tanıtım toplantısı, İstinyePark'ta gerçekleştirilecek. Toplantıya, Sephora Avrupa Bölge Genel Müdürü Dominique Dubald, Unitim Holding Yönetim Kurulu Bauanı Burç CemiloIu ve Sephora Genel Müdürü Beyhan Figen katılacak. (Saat:10.00)

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber