Süleyman Soylu'dan Saygı Öztürk'e: Yalan!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bugün öğlen saatlerinde, sosyal medya hesabından bir açıklama yaparak "Saygı Öztürk'ün bu yazısı namussuzluktur" demişti. Soylu gün içinde iki farklı açıklama daha yaparak Saygı Öztürk'ün bir bürokratik atamayı yazmadığını, bir kadının namusuna dil uzattığını belirtti ve Saygı Öztürk'ün yazısının ilgili bölümünü yayımladı. Soylu, Saygı Öztürk'e hitaben "2- Şimdi de yalan söylüyorsun. Seni Türkiye'nin tüm namuslu insanlarına şikayet ediyorum" dedi.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 18 Haziran 2020 22:55, Son Güncelleme : 18 Haziran 2020 23:05
Süleyman Soylu'dan Saygı Öztürk'e: Yalan!

Sözcü yazarı Saygı Öztürk bugünkü yazısında, bir bürokratın yükseliş öyküsünü yazdı. Ancak Saygı Öztürk yazısında "Ali Ayvazoğlu, ilçe binasına sıkça gidip gelmeye başladı. Evli olan Ali Ayvazoğlu, Bahar Hanım'la dostluğunu ilerletti. Ayvazoğlu eşinden ayrıldı ve Bahar Hanım'la evlendi." gibi ifadelerle bir hanım milletvekilinin hem özel hayatına girdi hem namusunu konu edindi.

Saygı Öztürk'ün bu ifadelerine en sert tepkiyi İçişleri Bakanı Süleyman Soylu verdi. Soylu "İnsanlık görevimi yapıyorum. Saygı Öztürk'ün bu yazısı namussuzluktur. Bahar Hanım ahlaklı, faziletli bir kadındır" dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun yaptığı açıklama öncesinde Halk TV sunucusu da tepki gösterdi. Ama sunucu daha sonra gelen tepkiler üzerine, sözlerinin yanlış anlaşıldığını söyledi.

Gün içerisinde bazı gazeteciler ve siyasetçiler, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya tepki gösterdi. CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç basın toplantısı yaptı.

İçişleri Bakanı Soylu ise bir kadının namusuna dil uzatılmasına, CHP'nin sahip çıkmasını kınadı.

Saygı Öztürk ise bu gece KRT TV'ye çıktı. Öztürk burada gözyaşlarını tutamadı.

Süleyman Soylu ise bir açıklama daha yaparak, Saygı Öztürk'ün yazısının, kişisel hayata ve namusa giren, ilgili bölümü paylaştı. Süleyman Soylu, sosyal medya hesabından konuya ilişkin yaptığı paylaşımda "1- Haysiyet cellatlığı yaptın 2- Şimdi de yalan söylüyorsun. Seni Türkiye'nin tüm namuslu insanlarına şikayet ediyorum" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber