Liseliler ders yerine eylemde

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Ekim 2007 16:16, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Hakkari'de 12 askerin şehit edilmesinin ardından tepkiler çığ gibi büyürken, Beyazıt'ta liseli ve üniversiteli öğrenciler birlikte eylem yaptı. Yürüyüş yapan öğrenciler terörü lanetlerken, şehitleri de andı.

Fatih'te bir dershanenin öğrencileri bugün ders çıkışında bir araya gelerek terörü saldırılarını protesto etti. Dershaneden çıkan yaklaşık 100 liseli öğrenci Millet Caddesi üzerinden Beyazıt Meydanı'na doğru yürüyüşe geçti. Ellerindeki Türk bayraklarını sallayan öğrenciler, "Şehitler ölmez vatan bölünmez, Şehidin kanı yerde kalmaz, Hepimiz Mehmediz hepimiz askeriz" şeklinde sloganlar attı. Öğrencilere çevredeki vatandaşlarda destek verirken, grup Beyazıt Meydanı'nda yine terör karşıtı yapan üniversiteli öğrenciler tarafından alkışlarla karşılandı. Saygı duruşunda bulunduktan sonra hep birlikte asker selamına duran öğrenciler İstiklal Marşı okudu.

Bölücü örgüt PKK aleyhine sloganların atıldığı eylemde üniversiteli bir öğrenci tarafından basın açıklaması okundu. Basın açıklamasında terör lanetlenirken, her Türk vatandaşının canını bu vatan uğruna seve seve vereceği vurgulandı. Basın açıklamasının ardından sayıları yaklaşık 600'ü bulan öğrenci grubu, yürüyüşe geçti. Beyazıt'tan Vezneciler'e sloganlarla gelen öğrenciler, daha sonra üniversite çevresinde yürüyüş yaptı. Öğrencilerin yürüyüşü sırasında çevik kuvvet polisi de herhangi bir tahrik ve taşkınlığa karşı önlem aldı.

Üniversite çevresinde tur atan öğrenciler daha sonra tekrar Beyazıt Meydanı'na geldi. Burada hep birlikte İstiklal Marşı okuyan ve sloganlara devam eden öğrenciler olaysız bir şekilde dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber