Bürokrasiyi Allah'a havale etmek gerekiyor

Kaynak : Takvim
Haber Giriş : 26 Ekim 2007 09:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SSK, gözleri görmeyen 72 yaşındaki yatalak adama 'sağlam' raporu verdi. "Gözünüz kör mü?" diye sorduk. Cevap geldi: Hala çalışabilir.

TAKVİM'in 5 gün önce manşete taşıdığı 72 yaşındaki Hüseyin Güzel'in durumu, Türkiye'de bürokrasinin geldiği son noktayı özetliyor... SSK, gözleri görmeyen, ayakta bile durmakta güçlük çeken Hüseyin Dede'ye "sağlam" raporu vererek, işe geri çağırdı.

EMEKLİLİĞİ HAKETMİYOR!

TAKVİM skandalı duyurup açıklama bekledi. Beklenen açıklama dün geldi. Kurum, Hüseyin Güzel için, "Çalışma gücünün 3/2'sini kaybetmediği için emekli olmayı ve maaş bağlanmasını haketmedi" yazısı gönderdi. Bize de bürokrasiyi Allah'a havale etmek kaldı.

***

Gözleri gerçekten körmüş

Bürokratik engeller aşılamıyor. Gözleri görmeyen, ayakta duramayan adamın emekliliğinin iptal edilmesinin ardından SSK, kararında direndi ve "Çalışma gücününün 3/2'sini kaybetmemiştir. Emekli maaşı tekrar bağlananamaz" dedi.

Gazetemizde 5 gün önce "Gözünüz kör mü?" başlığıyla manşete taşıdığımız, gözü görmeyen, belini doğrultamayan ve ayakta durmakta bile zorlanan 72 yaşındaki Hayrettin Güzel'in SSK'dan emekli maaşının kesilmesi haberinin ardından gözler Sosyal Güvenlik Kurumu'na çevrildi. SSK yetkillileri, uygulamada bir aksaklık olmadığı konusunda direndi ve yaşlı adamın sağlık durumunu tekrar tekrar incelendiğini açıkladı. Kurum tarafından tekrar emekli oluncaya kadar çalışmaya çağrılan Hayrettin Güzel, 6 yıl önce özel bir şirkette amelelik yaparken sağlık nedenleriyle malulen emekli edilmişti. 3 yıl önce de gözünden rahatsızlanan ve yüzde 30 görme sorunu yaşayan Güzel için SSK, "çalışma gücünü kaybetmemiştir gerekçesiyle" emekliliğini iptal etmişti. Güzel'in gazetemizde çıkan haberi üzerinde, yaşlı adamın sağlık raporunu tekrar inceleyen SSK, "Sigortalının sağlık kurulu raporu Sağlık ve Maluliyet Diresi tarafından incelendi. Yapılan incelemelerde Güzel'in çalışma gücünü 3/2 oranında kaybetmediğine karar verildi" sonucuna varıldı. Kurum yetkilileri bu durumda Hayrettin Güzel'e tekrar emeklilik aylığının bağlanmasına imkan olmadığını açıkladı. Ortaya çıkan bu tablo Türkiye'de bürokrasinin ne ölçüde sağlıklı olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber