Tabip Odası'ndan narkozda taciz iddiasına yanıt:İlaçlar fantezi yaratmış oabilir

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Ekim 2007 14:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara Tabip Odası (ATO) Genel Sekreteri Dr. Ercan Yavuz, Ulucanlar Göz Hastanesi'nde "norkazdaki kızın cinsel tacize uğradığı" yönündeki iddiaların, "hastaneyi ve hekimleri karalamaya yönelik sistemli bir eylem' olduğunu savundu.

Ankara Tabip Odası'nda düzenlenen basın toplantısında, Yavuz ve ATO Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Vahide Bilir, iddialara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Ulucanlar Göz Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin kamunun en büyük göz hastanesi olduğunu, günde yaklaşık bin hastaya poliklinik, 100 hastaya da ileri teknoloji kullanılarak tıbbi operasyona yönelik tedavi hizmeti verdiğini anlatan Yavuz, cinsel taciz iddiaları karşısında, "hastanenin yıpratılarak, sağlık reformu adı altında kamu hastanelerinin özelleştirilmesi ve kapatılması için zemin mi hazırlanıyor" sorusunun akıllarına geldiğini kaydetti.

Yavuz, hastanedeki cinsel taciz iddialarını Baştabip Op. Dr. Ömer Çakmakçı'nın araştırdığını, konuyu Sağlık Bakanlığı'na kadar ilgili tüm yerlere bildirdiğini ifade ederek, olaya hastane müdürü Mehmet Doğan'ın "kayıtsız kaldığını, bunun üzerine de Baştabip Çakmakçı ile Doğan arasında tartışma yaşandığını ve tartışmanın kavgaya dönüştüğünü" öne sürdü.

Yaşanan kavga sonunda Çakmakçı'ya 7 gün iş göremez raporu verildiğini anlatan Yavuz, "Doğan ile Çakmakçı arasında geçmişten gelen bir husumet olabileceğini, hastane müdürü Doğan'ın baştabip ve hastaneyi karalamak amacıyla olaya kayıtsız kalarak, olayı büyüttüğünü" iddia etti.

Cinsel tacize uğradığını iddia eden hastaya Demizolon ve Fentany ilaçlarının verildiğini ve bu ilaçlara bağlı cinsel fantezilerin zaman zaman görülebildiğinin uzmanlarca teyit edildiğinin olaya ilişkin hazırlanan ön raporlarda yer aldığını kaydeden Yavuz, "İddialar hastane ve hekimleri karalamaya yönelik sistemli bir eylemdir" diye konuştu.

Yavuz, Sağlık Bakanlığı'nın da olaya kayıtsız kalmaması gerektiğini ifade ederek, cinsel tacize uğradığı iddia edilen hastaya ulaşılarak, psikolojik destek sağlanmasını istedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber