Yağmacı provokatörlerin poliste kaydı çıktı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Ekim 2007 16:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde geçtiğimiz pazar günü 12 askerin şehit edilmesinin ardından Bursa'daki protesto yürüyüşlerinde işyerlerine saldırarak yağma eden 3'ü yaşı küçük 8 kişi (mala zarar vermek ve yağma suçundan) adliyeye sevk edildi.

Polis kamerasından teşhis edilerek gözaltına alınan şüphelilerden 5'inin çeşitli suçlardan poliste kaydı olduğu ortaya çıktı.

Edinilen bilgiye göre, Pazar günü şehit haberlerinin duyulmasının ardından başlayan ve üç gün süren protesto yürüyüşleri sırasında yerel bir market zincirinin çeşitli mahallelerdeki şubelerine saldırarak malları yağma eden, araçlarını deviren şüphelilerin yakalanması için Bursa Emniyet Müdürlüğü geniş çaplı soruşturma başlattı. Saldırılara ilişkin polis kamerası ve basın kuruluşlarından temin edilen görüntüleri inceleyen polis, olaylara karıştıkları belirlenen 'darp ve bıçaklama' suçlarından kaydı olan Semih S. (19), 'hakaret ve sövme' suçlarından kayıtlı olan Ahmet Y(26), 'hırsızlık' suçundan sabıkalı Mehmet E. (23), 'darp' suçundan kayıtlı Aşkın K. (19), Berk T. (18), yaşları küçük olan 'yaralama' suçundan sabıkalı H.K., H.C.O. ve H.O.'yu gözaltına aldı. Emniyette sorgulamaları biten 5 kişi 'Mala zarar vermek ve yağma suçu'ndan adliyeye sevk edildi, yaşları küçük olan 3 kişi ise Çucuk Şube Müdürlüğü'ne teslim edildi. Polis, olaylara ilişkin yeni gözaltıların olabileceğini açıkladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber