Takvim'den yeni iddia: Sözleşmeli öğretmenlerin durumu iyileştirilecek

Kaynak : Takvim
Haber Giriş : 27 Ekim 2007 12:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TAKVİM'in 'Kardelen Ayşe' Elif İmenç manşeti, Milli Eğitim Bakanlığı'nı harekete geçirdi. Sözleşmeli öğretmenlerin durumunu iyileştirme çalışmaları yapılıyor.

***

Elif İmenç dikkat çekti

Önceki gün Kardelen Elif İmenç'in şahsında gündeme getirdiğimiz sözleşmeli ve vekil öğretmen sorunuyla ilgili açıklama yapan Milli Eğitim yetkilileri, iyileştirme çalışmalarının sürdüğünü iletti.

Milli Eğitim bünyesinde yer alan vekil ve sözleşmeli öğretmenlerin sorunları önceki günkü manşetimizle bir kez daha gündeme geldi. Haberimizde bir TV reklamında oynayan Elif İmenç'in sosyal bilgiler öğretmeni olmasına rağmen İngilizce derslerine girdiği ve kadrosunun bulunmadığı, 300 YTL maaşla vekil öğretmenlik yaptığı anlatılmıştı. Haberimiz üzerine açıklama yapan Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri vekil öğretmenlerin KPSS'yi kazanamamış ve okullarda ders ücreti karşılığı çalışan öğretmenler olduklarını, sözleşmelilerin ise 657 sayılı kanunun 4B maddesine göre yerleştirildiklerini hatırlatarak, Elif İmeç'in de vekil statüsünde çalıştığını söylediler. Bu öğretmenlerin yaşadıkları sorunların giderek iyileştirildiğini söyleyen yetkililer şu bilgileri verdi: "Vekil öğretmenlerin saat ücretleri Aralık 2002 yılında 2.75 YTL idi. Şimdi bu rakam 5.55 YTL'ye çıkartıldı. Sözleşmeli öğretmenler için sözleşme yenileme kaldırıldı. Eskiden 10 ay üzerinden maaş alırken, bu 12 aya çıkartıldı. Kimlik verildi. Tayin ve terfileri kadrolu öğretmenlerinki gibi yapılıyor. Ücretlerinde herhangi bir fark yok. Ek ders ücreti de alabiliyorlar. Sosyal haklardan yararlanıyorlar. Hazırlayıcı ve tamamlayıcı eğitimi alıp da başarılı olmaları durumunda, kadroya geçtiklerinde bu eğitimden muaf tutuluyorlar. Şu anda kadrolu öğretmenlerle aralarındaki tek fark, sözleşmeliler SSK'lı, kadroluların Emekli Sandığı'na bağlı olması."

FARUK ERDEM

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber