Bursa'da rüşvet operasyonu: 3 gözaltı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Ekim 2007 11:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bursa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen operasyonda 'ihaleye fesat karıştırmak, rüşvet ve kamuyu zarara uğratmak' iddiasıyla aralarında 1'i eski 2 belediye başkanının da bulunduğu 21 kişiden 3'ü tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Her 2 belediye başkanı da tutuksuz yargılanmak üszere serbest bırakıldı.

Orhangazi ve Emek belediyelerinde kaldırım taşı ihalelerine yönelik bir ihbarı değrelendiren Bursa polisi, Orhangazi eski Belediye başkanı Turgun Ü. ile Emek Belediye Başkanı Yakup A. belediye çalışanları ve 2 belediyeye de sürekli iş yapan bir firmanın sahibinin de aralarında bulunduğu 21 kişiyi gözaltına aldı.

Zanlıların kaldırım taşı ihalelerinde bir firmaya ağırlıklı olarak iş vererek, büyük miktarda haksız kazanç sağladıkları ve bu yolla devleti 1 milyon YTL zarara uğrattıkları öne sürülüyor.

Emek beldesinde 3 dönemdir belediye başkanılğı yapan Yakup Aktaş, adliyeye getirilişi sırasında gazetecilere 'Emek'e emek gerekir. Hizmet ettik, yapılan işler ortada yargıya güveniyoruz. Bursa halkı bizi tanır yanlış yapamyacağımızı bilir. Bilgimize başvurulmak üzere burdayız" dedi.

Cumhuriyet savcısının tutuklanma istemiyle dün gece nöbetçi mahkemeye sevkettiği zanlılardan müteahhit firma sahibi L.M., şirket muhasebecisi H.S. ve bir belediye çalışanı A.U. tutuklanırken aralarında belediye başkanlarının da olduğu 18 kişi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber