İlköğretim okulunda 'parmak izi' krizi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Ekim 2007 18:48, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

İzmir'de bir ilköğretim okulunda, bir öğrencinin parasının çalınmasının ardından 60 öğrencinin parmak izinin alındığı iddia edildi. Eğitim-Sen İzmir 1 Nolu Şubesi yetkilileri, bu iddia üzerine Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunduğunu açıkladı.

İl Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan ise iddialarla ilgili olarak gerekli inceleme ve soruşturmanın başladığını, sonuca göre gerekenin yapılacağını belirtti.

İddialara göre geçen hafta bir ilköğretim okulunda meydana gelen olay şöyle gelişti: Okulun 7. sınıf öğrencilerinden birinin 170 YTL'sinin kaybolması üzerine, iki sınıfta eğitim gören yaklaşık 60 öğrencinin parmak izi alındı. Öğrencilerin sıraya dizildiği ve parmaklarının mürekkebe bastırılıp izlerinin alındığı ileri sürüldü. Ayrıca öğrencilere, okulda bir daha hırsızlık olması durumunda parmak izlerinin polise verileceği söylendi.

Eğitim-Sen 1 Nolu Şubesi yetkilileri, çocukların psikolojik açıdan bu durumdan olumsuz etkilendiğini belirterek, "Bu eğitim açısından kabul edilemez bir olaydır. Üstelik para çaldıran öğrenci 7. sınıftayken başka sınıftakilerin parmak izi alınıyor." dedi. İl Milli Eğitim Müdürü Aydoğan da iddialarla ilgili ayrıntılı araştırma başlattıklarını söyledi. Sendikanın böyle bir olay yaşandığını, okul yönetiminin ise yaşanmadığını söylediğini vurgulayan Aydoğan, "İnceleme sonucuna göre gereğini yapacağız." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber