İzmir'de oto hırsızlık şebekesi çökertildi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Ekim 2007 20:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İzmir'de bir oto hırsızlık şebekesine yönelik operasyonda beş kişi gözaltına alındı. Zanlıların, çaldıkları otomobilleri parçaladığı ve bazılarını da motor şase numarasını değiştirerek satmak istediği iddia edildi.

Otomobillerin parçalandığı kaportacı dükkanında yapılan aramada ise beş uçaksavar mermisi ele geçirildi. Mermileri deniz kenarında yürüdüğü sırada bulduğunu iddia eden bir kişi daha gözaltına alındı. Zanlıların bugüne kadar dokuz otomobil çaldığı öne sürüldü.

Operasyon, Bornova ilçesi Pınarbaşı semtinde devriye görevi yürüten asayiş ekibinin, 35 EMD 31 plakalı otomobilden şüphelenmesiyle başladı. Otomobili takip eden polis, 5. Sanayi Sitesi'nde Z.G.'ye ait (33) kaportacı dükkanına girdiğini belirledi. Bir süre bekledikten sonra dükkana baskın düzenleyen polis, 35 EMD 31 plakalı otomobilin motor şase numarasının kazındığını, kaportasının bir kısmının ve ön koltuklarının söküldüğünü belirledi. Kaportacıda bulunan M.D. (38), E.G. (33) ve N.K. (37) ile işyeri sahibi Z.G. (33) gözaltına alındı. Daha sonra yürütülen çalışmada ise olaya karıştığı ileri sürülen T.C. (34) de yakalandı. Oto Hırsızlık Büro Amirliği'nde yapılan incelemede, 35 EMD 31 plakalı aracın çalıntı kaydı bulunmadığı görüldü. Trafik kayıtlarından yapılan araştırmada ise Gaziemir ilçesinde oturan Şerife Funda O.'ya ait olduğu tespit edildi. Polisin telefonla ulaştığı Şerife Funda O., aracını bir süre önce evinin önüne parkettiğini söyledi. Arabasını bıraktığı yere bakınca yerinde olmadığını farketti.

Araçların parçalandığı kaportacı dükkanında ayrıntılı arama yapan polis ekipleri, 20 milimetre çapında beş uçaksavar mermisi buldu. Mermileri işyerine getirdiği ileri sürülen S.B. (32) gözaltına alındı. Zanıl S.B.'nin, polise verdiği ifadede uçaksavar mermilerini deniz kenarında bulduğunu söylediği iddia edildi. Emniyetteki işlemleri tamamlanan zanlılar adliyeye sevkedildi. Çalıntı dokuz aracın ise işlemlerinin ardından sahiplerine teslim edileceği açıklandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber