'2. Van vakası'!.. Karakolda dayak skandalı...

Haber Giriş : 24 Ağustos 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Van skandalının bir benzeri Erzurum'un Aşkale İlçesi'nde yaşandı. Karakol basan bir grup, polislerin gözü önünde hasımlarını hastanelik edinceye kadar dövdü. Polisin olaylara seyirci kalması büyük tepki topladı. Erzurum Emniyet Müdür Vekili Ahmet Demiral, Aşkale İlçesi'nde önceki gün 7 kişinin polis karakolunu basarak, buraya sığınan 3 hasmını dövdükten sonra, karakol amirinin odasındaki eşyaları kırmasıyla ilgili bir açıklama yaptı.

Demiral, saldırganlardan 6'sının yakalandığını, birinin ise firarda olduğunu söyledi. Olayla ilgili bilgi veren Demiral, düğünde kavga eden tarafların sürtüşmesinin sağlık ocağında devam ettiğini belirterek, 'Taraflardan Turan kardeşler karakolumuza sığınıyor. Hasımları ise gelip karakolda şahısları darp ediyor. O sırada karakolda sayıları az olan polisler, olaya müdahalede yetersiz kalıyor. Durum bundan ibarettir' diye konuştu.

Erzurum Emniyet Müdür Vekili Demiral, olay esnasında polislerin silah kullanma yetkilerinin bulunduğunu, ancak kullanmadıklarını belirterek, 'Olay karakol içerisinde yaşandığı için polislerimiz silah kullanmamışlar. Bu olayda silah kullanıp kullanmama durumu biraz da o anki duruma bağlı. Olayla ilgili inceleme ve araştırmalar devam ediyor. Saldırganlardan 3'ü karıldıkları mahkemece tutuklandı' dedi. Kavgaya adı karışan Adem Turan'ın yakalanması için çalışmalar devam ediyor.

akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber