Ailesi, sakatlık maaşı kesilmesin diye tedaviye yanaşmıyor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Ekim 2007 18:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- SOSYAL HİZMET UZMANLARI, ZAMAN ZAMAN İPLE BAĞLANAN GENCİN AİLESİNİ İKNA EDEMEDİ

SİNAN YAYLAK

SİVAS (İHA) - Sivas'ta hastalığı nedeniyle zaman zaman iple bağlanan gencin ailesi tedavi için ikna edilemedi.

Sivas'ın Suşehri ilçesine bağlı Arpacı köyünde, doğuştan zihinsel engelli olan ve evinin altındaki tek odalı yerde zaman zaman ailesi tarafından iple bağlanan Erdoğan Aksoy'un tedavisinin yapılması için köye giden sosyal hizmet uzmanları, aileyi ikna edemedi.

26 yaşındaki Aksoy'un rehabilitasyon merkezine yerleştirilmesi için aileyle konuşan sosyal hizmetler uzmanı Bülent Özgün ve Murat Özdemir, daha önce 3 kez görüştükleri ailenin Aksoy'un sakat maaşı ile geçindiğini ve çocuklarının rehabilitasyon merkezine götürülmesi durumunda maaşın kesileceğinden korktukları için tedaviyi kabul etmediğini söyledi. Uzmanlar, yine de bir form hazırlayıp aileye verdiklerini ve istedikleri zaman çocuklarının tedavisi için başvuruda bulunabileceklerini hatırlattıklarını

sözlerine ekledi.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan anne Nafiye Aksoy, "O benim bir parçam. Ben evimin geçimini çocuğumun 3 ayda bir aldığı yaklaşık 600 YTL'lik sakatlık maaşı ile sağlıyorum. Eğer maaşını vermeye devam ederseniz ancak o zaman ben çocuğumu veririm çünkü benim eşim yaklaşık 4 yıl önce vefat etti. Yeşil Kart sağlık karnemizden başka hiçbir sağlık ve maaş güvencemiz bulunmamaktadır. Tek geçimimiz bu çocuğumdan aldığımız sakatlık maaşıdır" dedi.

Çocuğunun hiçbir şekilde taşkınlık ve hırçınlık yapmadığını söyleyen anne Aksoy, "Yemeğini, içmesini ve tuvalet ihtiyaçlarını kendisi karşılıyor. Ben buralarda olduğum zaman yanımda geziyor. Kesinlikle köyde hiç kimseye zarar vermiyor. Kendi başına gezebiliyor" diye konuştu.

Bu arada sosyal hizmet uzmanları ile birlikte köye giden Suşehri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Tevfik Coşkun ise Aksoy ailesine Sosyal Yardımlaşma'dan yardımların yapıldığını, ailenin sağlık güvencesinin Yeşil Kart ile giderildiğini belirterek ailenin üzerine ayrıca traktör ve tarım arazilerinin de bulunduğunu öne sürdü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber