Yıllık ÜFE enflasyonu beklentisi % 7,9 oldu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 30 Ekim 2007 18:24, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Merkez Bankası İktisadi Yönelim Anketi sonuçlarına göre, gelecek 12 aylık dönem sonu itibarıyla yıllık ÜFE enflasyonu beklentisi yüzde 7,9 oldu.

Sanayi dalındaki genel gidişat konusunda iyimserler lehine olan seyrin, Ekim ayında kötümserler lehine döndüğü gözlendi. Ekim ayında, içinde bulunduğu sanayi dalı hakkında bir ay öncesine kıyasla daha iyimser olduğunu belirtenlerin oranı yüzde 14,4, daha kötümser olduğunu belirtenlerin oranı yüzde 15,3 olarak belirlendi.

Merkez Bankası, İktisadi Yönelim Anketi "2007 yılı Ekim Ayı Değerlendirmesi"ni yayımladı.

Ekim ayında imalat sanayinde faaliyet gösteren 1.278 iş yerinin yanıtları genel olarak değerlendirildiğinde son üç aydaki üretim hacmine yönelik yanıtlar itibarıyla artış yönündeki eğilim, Eylül ayında gözlenen belirgin zayıflamadan sonra, Ekim ayında bir miktar güçlendi.

Son üç ayda alınan iç piyasa siparişleri eğiliminde zayıflama, ihracat siparişleri eğiliminde az da olsa güçlenme gözlendi. Mevsim normallerine kıyasla yapılan değerlendirmelerde, mevcut toplam siparişlerin düşük olduğu yönündeki değerlendirmeler Eylül ayına göre bir miktar artarak devam etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber