MEB: Katsayının kalkması 2008'e yetişmez

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Ekim 2007 21:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Müsteşar Yardımcısı Salih Çelik, meslek liselerine üniversiteye girişte uygulanan farklı katsayı uygulamasının kaldırılmasına ilişkin, "2008'te böyle bir değişiklik sınavlara yetişir mi bilmiyorum. 2009'u kapsayacaktır." dedi.

Müsteşar Yardımcısı Salih Çelik, Temel Eğitime Destek Programı ile ilgili Adıyaman'da basın mensupları ile biraraya geldi. Çelik, burada gazetecilerin gündemdeki konulara ilişkin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin, "Hükümet programında meslek liselerine yönelik farklı katsayı uygulamasının 2008'de kaldırılacağı belirtiliyordu. Uygulama önümüzdeki yıla yetişecek mi?" şeklindeki sorusu üzerine, şu anda bu yönde bir hazırlıklarının olmadığını söyledi. Çelik, "2008'te böyle bir değişiklik sınavlara yetişir mi bilmiyorum. 2009'u kapsayacaktır." diye konuştu.

Salih Çelik'e, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin din dersleri konusunda geçtiğimiz ay aldığı karar da hatırlatıldı. Söz konusu karara itiraz edilip edilmeyeceğinin sorulması üzerine Çelik, "Verilen karara saygı duyuyoruz. Bizimki din dersi değil, din kültürü ve ahlak bilgisi dersi. Onların verdiği karar mecburi din dersi ve din eğitimi ile ilgilidir. Şu anda bizim onların kararına itiraz etme gibi bir şeyimiz yok. İtiraz da etmeyeceğiz. Çünkü biz, din kültürü ve ahlak bilgisi dersini veriyoruz. O derste bütün dinler anlatılıyor. Dolayısıyla bizde herhangi bir ayrımcılık yok." cevabını verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber