Erdoğan: Tahrik memurları kurşun sıkıyor

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 31 Ekim 2007 07:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tahrik memurları

Başbakan Erdoğan, giderayak Bush'a gözdağı verdi: Türkiye, kendi göbeğini kendi kesme noktasına gelmiştir. PKK terörü, herkes için bir samimiyet testidir. Bundan sonraki ilişkilerimizin kaderini belirleyecektir

Başbakan Erdoğan, ABD'ye yapacağı ziyarette Başkan Bush'a vereceği mesajları açıkladı. PKK sorununun, yol haritası ile sürece bağlanarak çözülmesini isteyeceklerini belirten Erdoğan, ?PKK herkes için samimiyet testi. Bu testin, bölgenin ve bundan sonraki ilişkilerimizin kaderini belirleyecek önemde olduğunu ifade edeceğiz. Türkiye, kendi göbeğini kesme noktasına geldi? dedi.

?SOKAĞI' UYARDI

Erdoğan, AKP grup toplantısında, terör örgütüne karşı izlenen politika hakkında bilgi verdi. Konuşması boyunca ?sağduyu ve aklıselimin elden bırakılmaması? mesajını veren Erdoğan, sokak tepkilerinin ?farklı etnik unsurlara yönelik olmaması ve kardeşlik ikliminin bozulmaması? uyarısını yaptı. Erdoğan, diplomasinin önemini vurgulayarak, 2-3 Kasım'da İstanbul'da yapılacak ?Irak'a Komşu Ülkeler Toplantısı?na ve Dışişleri Bakanı Ali Babacan'ın Ortadoğu ziyaretlerine işaret etti.

Tahrik memurları kurşun sıkıyor

ERDOĞAN, TV kanallarına çıkan muhalefet liderleri, köşe yazarları, eski subay ve muvazzafların ?halkı tahrik memuru? gibi çalıştığını söyledi. Bu kişilerce yapılan yorumların milletin birliği ve devletin bütünlüğüne zarar verdiğini savunan Erdoğan, ?Bunların sırtında herhangi bir yük yok. ?Hükümeti nasıl köşeye sıkıştırırız' diye düşünüyorlar. Televizyon televizyon dolaşıp ülke birliğine, kusura bakmasın kurşun sıkanlar, karşılarında bizi bulacaklar. Bunu böyle bilsinler? diye meydan okudu.

Diplomasinin tonları

Başbakan, ?Tarih boyunca cephedeki kazanımların, masada nasıl kaybedildiğini iyi hatırlayalım. Diplomaside sadece siyah ve beyaz yoktur, ara renk ve tonlar da vardır? dedi. Erdoğan'ın konuşmasının önemli satır başları şöyle:

TEMENNİ YETMEZ

Temennilerle hareket edecek bir ülke değiliz. Kararımızı zaten veriyoruz, bundan sonraki süreçte de veririz. Hafta sonunda ABD'ye gidiyorum. Stratejik ortak ve müttefikimiz ABD'den, terörist odaklara karşı acilen somut adımlar beklediğimizi açıkça ifade edeceğiz. Türkiye'nin dünyanın dört yanında terör örgütlerine karşı kararlılığı ortadadır. Afganistan, Somali, Bosna Hersek,

Kosova'da gösterdik.

SAMİMİYET TESTİ

Türkiye, kendi göbeğini kendi kesme noktasına gelmiştir. PKK terörü, herkes için bir samimiyet testidir. Huzur ve istikrarımızı, bölgedeki güç hesaplarına kurban vermeyeceğiz. Bu görüşmeler neticesinde Türkiye'nin sabrının sona geldiği, terörün sonunu getirecek adımların tartışmasız bir kararlılıkla atılacağı noktada olduğu çok daha iyi anlaşılacaktır.

SİLAHLARI İZAH ET

ABD ile teröre yataklık eden ülkeleri açık ve net konuşacağız. Şu anda PKK'nın uyuşturucu pazarlamasının en önemli kaynaklarından bir tanesi olduğunu konuşacağız. ABD, zaten terör örgütünün elindeki silahlarını kabul etmiş durumdadır. Bunların açık ve net izahını isteyeceğiz.

KÜBALI KOMÜNİSTLER AKP'Yİ TAKİBE ALDI

AKP grup toplantısını Küba Komünist Partisi üyeleri dinleyici locasından izledi. Uzun süredir sessizlik politikası izleyen Başbakan'ın Danışmanı Cüneyd Zapsu da toplantıya katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber