7 ilde bazı yerleşim yerleri karantinaya alındı

7 ilde bazı yerleşim yerlerinde karantina uygulanmasına karar verildi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Temmuz 2020 17:54, Son Güncelleme : 18 Temmuz 2020 23:18
7 ilde bazı yerleşim yerleri karantinaya alındı

ORDU

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, İl Hıfzıssıhha Meclisinin, Vali Tuncay Sonel başkanlığında toplandığı ve bazı yeni kararlar alındığı belirtildi.

Açıklamada, yaşanan salgının bir an önce engellenmesi, vatandaşların sağlık güvenliğinin korunması amacıyla Saraycık ve Topluca mahalleleriyle ilgili uyulması gereken kurallara ilişkin ilave tedbirlerin alınmasının gerekli görüldüğü aktarıldı.

Alınacak tedbirlere de dikkat çekilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Saraycık ve Topluca mahallelerinde çeşitli sebeplerle yapılan testler sonucunda yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakalarının tespit edilmesi, olası vaka ve bunların temaslıları sonucu ev karantinasında bulunan kişiler bulunduğu tespit edilmiştir. Bu kapsamda koronavirüs salgınının kontrol altına alınması amacıyla Altınordu ilçesi Saraycık Mahallesi Dereyolu Sokak Güney ve Tepe mevkisi, Topluca Mahallesi Sarıahmet Sokak'ta 17 Temmuz saat 24.00'dan itibaren ikinci değerlendirmeye kadar karantina kararı alınmasına, söz konusu mevkiler ile olan giriş çıkışların kapatılmasına karar verilmiştir."

Açıklamada, karantina kararına uymayanlar hakkında idari ve adli işlem başlatılacağı belirtildi.

Öte yandan Isparta'nın Şarkikaraağaç ilçesinde, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında bir sitede bulunan 40 daire karantinaya alındı.

Kaymakamlıktan yapılan açıklamaya göre, Ulvikale Mahallesi'ndeki bir dairede bulunan 5 kişinin Kovid-19 testinin pozitif çıktığı belirtildi.

Bu doğrultuda sitedeki 40 dairede karantina uygulaması başlatıldı.

Karantina kurallarına aykırı davranan kişiler için idari para cezası uygulanacak.

KAHRAMANMARAŞ

Kahramanmaraş'ın Türkoğlu ilçesinde, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında 10 ev karantinaya alındı.

İlçeye bağlı 3 mahallede yaşayan bazı vatandaşların Kovid-19 test sonuçlarının pozitif çıkması üzerine İlçe Hıfzıssıhha Kurulunca yeni kararlar alındı.

Buna göre, Şekeroba Mahallesi'nde 1, Büyükimalı Mahallesi'nde 4, Kılılı Mahallesi'nde de 5 ev karantinaya alındı.

ARDAHAN

Ardahan'da Covid-19 nedeniyle bir köy daha karantinaya alındı.

Ardahan'ın Göle ilçesine bağlı Balçeşme köyü korona virüs şüphesiyle tedbir amacıyla karantinaya alındı. İlçeye bağlı Balçeşme köyünde yaşayan çok sayıda kişinin testlerinin pozitif çıkması üzerine köye giriş ve çıkışlar geçici olarak durduruldu.

Kaymakamlıktan yapılan yazılı açıklamada, Balçeşme köyünün salgının kontrol altına alınması için İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulu kararınca 14 gün süreyle karantinaya alındığı duyuruldu.

Açıklamada, "İlçemiz Balçeşme köyünde korona virüs (Covid-19) salgını tespit edilmesi üzerine yapılan filyasyon çalışması neticesinde farklı hanelerde çok sayıda kişinin enfekte olduğu anlaşılmıştır. Yayılan salgının bir an önce engellenmesi vatandaşlarımızın sağlık güvenliğinin korunması amacıyla 18.07.2020 tarihinden itibaren 14 gün süreyle; Köy giriş ve çıkışlarının kontrol altına alınmasına, köyde ikametgahı olmayan kişilerin köye girişine müsaade edilmemesine, temaslı hanelere giriş ve çıkışlara müsaade edilmemesine, ihtiyaç hali olmaksızın sokağa çıkılmaması hususuna, zaruri hallerde köy içinde maskesiz sokağa çıkılmamasına, söz konusu durumun vatandaşlarımıza duyurulması işleminin Köy Muhtarlığınca ve İlçe Müftülüğünce sağlanmasına, alınan kararlara uymayan vatandaşlara Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282'nci maddesi gereğince idari para cezası verilmesi başta olmak üzere aykırılığın durumuna göre Kanunun ilgili maddeleri gereğince işlem yapılması, konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanunu'nun 195 inci maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılmasına karar verilmiştir" denildi.

Jandarma ekipleri tarafından giriş ve çıkışlara kapatılan köyde sağlık ekipleri sürekli kontrol yaparken, yapılan anonslarla da köylülerden dışarı çıkmamaları isteniyor.

GİRESUN

Giresun'un Dereli ilçesine bağlı Bahçeli Mahallesi ve Kümbet köyüne bağlı Göbel Yaylasında korona virüs salgınının yayılmasını önlemek amacıyla karantina uygulanmasına karar verildi.

Dereli Kaymakamı Emre Yeşilbaş'ın başkanlığında toplanan İlçe Hıfzıssıhha Kurulu ilçede bulunan bazı bölgelerin karantina altına alınmasına karar verdi.

İlçeye bağlı Bahçeli Mahallesi sınırları dahilinde bulunan Zırhlıhan, Çukurlu, Muradın, Kıran, Köybaşı, Kadayanı, Çataloluk, Gölcüvez Mevkileri ve Kümbet Köyüne bağlı Göbel Yaylasında, koronavirüs salgınının kontrolü amacıyla Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 27. ve 72. maddeleri kapsamında 18 Temmuz 2020 tarihinden itibaren 14 gün süreyle karantina uygulanmasına karar verildi.

Ayrıca ilçede yapılacak tüm cenaze törenlerinde, imam ve cenaze görevlileri dışında vefat eden kişinin birinci derece yakınlarından başka kimsenin bulunmamasına ve tüm taziye ziyaretlerinin yasaklanmasına karar verildi.

SAKARYA

Sakarya'nın Karasu İlçesinde 27 hanelik bir sokak korona virüs nedeni ile karantina altına alındı. Sokağın giriş çıkışları molozlarla kapatılırken jandarma ekipleri geniş güvenlik önlemi aldı.

Dünya'yı etkisi altına alan korona virüsün normalleşme sürecinde daha fazla yayılmasını önlemek için tedbirler alınmaya devam ediyor. Bu kapsamda Sakarya'nın Karasu ilçesine bağlı Adatepe Mahallesi Türkköyü Sokak'ta yaşayan 4 kişinin korona virüs testinin pozitif çıkması sonrasında İlçe Hıfzıssıhha Kurulu tarafından 27 hanenin bulunduğu sokak karantinaya alındı. Karantinaya alınan sokağın giriş çıkışları molozlarla kapatılırken jandarma ekipleri geniş güvenlik önlemleri aldı.

Sokakta yaşanan kişilerde virüs tespit edildiğini belirten Adatepe Mahallesi muhtarı Tuncay Tıkan, "Mahallemizde iki hane arasında 2-3 kişide korona virüs tespit edildi. Bende durumu Karasu İlçe Jandarma Komutanlığına, İlçe sağlık Müdürlüğüne ve Kaymakamlığı bildirdik. Türkköyü Sokağımızda virüs yayılmasın diye sokağı kapattık. Karasu Belediye Başkanımıza ve Kaymakamımıza teşekkür ediyoruz. Gece beraber geldiler önlemlerini aldılar bizlere yardımcı oldular. Gereken erzak konusunda da yardımlarını yapacaklar. Hep beraber Adatepe Mahallesi çiftçilik, tarım ve fındıkla uğraşan bir mahalledir. Bayrama kadar bir şey olmasın diye ve insanlar mağdur durumda olmasın diye önlemlerimizi aldık. Şuanda 4 kişide virüs tespit edildi. Yayılmasın diye iki hane yan yana olduğu için tüm sokağı karantina altına aldık. Müdürlerimizle birlikte çalıştık, gezdik ve tedbirlerimizi aldık. Sokağımız çevirdik kamyonlar ile taş döktük gece saat 02.00'da gönderdi Allah razı olsun önlemimizi aldık" dedi.

GÜMÜŞHANE

Gümüşhane'de, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında bir köyde karantina uygulanmasına karar verildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Merkez ilçe Kaletaş köyünde 5 kişinin Kovid-19 testinin pozitif çıktığı belirtildi.

Açıklamada, "Filyasyon çalışmaları neticesinde, kamu sağlığının korunması ve virüsün yayılmasının önlenmesi amacıyla söz konusu köyde bugün saat 18.00'den itibaren karantina tedbiri uygulanacaktır." ifadesi kullanıldı.

SİİRT

Siirt'in Baykan ilçesinde iki katlı müstakil ev, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında karantinaya alındı.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, vatandaşları Kovid-19'dan korumak ve salgının yayılmasını önlemek amacıyla, Veyselkarani beldesi Atatürk Mahallesi Hayrettin Akgün Bulvarı'ndaki 2 katlı müstakil evde 14 gün karantina uygulanmasına karar verildi.

Karantina boyunca vatandaşların ihtiyaçlarının Vefa Sosyal Destek Grubu ekiplerince karşılanması kararlaştırıldı.

Öte yandan, vatandaşlardan sağlık personeli olanlar karantinadan muaf tutulacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber