Emeklilere, aylık uyarısı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 31 Ekim 2007 13:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), gelir ve aylıklarını kurum ile anlaşmalı bankalar veya PTT aracılığıyla alan sigortalı veya hak sahiplerinden, banka hesapları hareketsizlik nedeniyle kapatılanların aylıklarının kesildiği ve sağlık karnelerinin kullanıma kapatıldığını bildirdi.

SGK'dan yapılan yazılı açıklamada, medyada zaman zaman gelir ve aylıklarını banka veya PTT aracılığıyla alan sigortalıların ve hak sahiplerinden gelir ve aylıklarını uzun süre çekmeyenlerin, birikmişlerini "Ölmüşsündür" denilerek ilgili banka veya PTT şubesinden alamadıkları yönünde haberlerin yer aldığı hatırlatıldı. Aynı şikayetlerin kuruma da geldiği vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Kurumumuz, sigortalıların ve hak sahiplerinin yaşlılık, maluliyet, dul ve yetim aylık ödemelerini bankalar ve PTT aracılığıyla da yapmaktadır.

Anlaşmalı bankalar, yılda iki defa hesapları taramak suretiyle asgari altı ay işlem görmeyen hesapları kurumumuza iade etmektedir. Yine aynı şekilde PTT aracılığıyla yapılan ödemelerde de asgari 4 ay işlem görmeyen hesaplar, kuruma iade edilmektedir. Gelir ve aylıklarını kurum ile anlaşmalı bankalar veya PTT aracılığıyla alan sigortalı veya hak sahiplerinden banka hesapları hareketsizlik nedeniyle kapatılanların aylıkları kesilmekte ve sağlık karneleri kullanıma kapatılmaktadır.

Yersiz ve yanlış ödemelerin önüne geçmek amacıyla yapılan uygulamadan, gelir ve aylık almayı hak eden sigortalılarımız ve hak sahiplerinin etkilenmemesi için banka hesaplarına 6 ay, PTT hesaplarını 4 ay hareketsiz bırakmamaları gerekmektedir."

Açıklamada, aylıkları kesilen sigortalı ve hak sahibinin talebi halinde gerekli inceleme ve araştırma yapıldıktan sonra iade edilen tutarların kendilerine ödendiği vurgulandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber