Bu yıl çocuklara 5'li aşı uygulanacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 31 Ekim 2007 15:03, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:57

Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Turan Buzgan, bu yıl içinde çocuklara yan etkisi daha az olan ve içinde difteri, tetanos, boğmaca, çocukluk çağı menenjit ve çocuk felci aşılarının bulunduğu 5'li aşı uygulanmaya başlanacağını bildirdi.

Shereton Oteli'nde gerçekleştirilen 2. Ulusal Aşı Sempozyumu çerçevesinde, Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Turan Buzgan, Enfeksiyon Hastalıkları Derneği Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan ve İç Hastalıkları Derneği Genel Sekreteri Prof. Dr. Serhat Ünal, bir basın toplantısı düzenledi.

Sağlık Bakanlığının aşı takvimi hakkında bilgi veren Buzgan, geçmişte difteri, tetanos ve yan etkisi biraz daha fazla olan boğmaca aşısının 3'lü olarak uygulandığını belirtti.

Ülkedeki aşılama oranlarının yüzde 95'lere ulaştığını ifade eden Buzgan, çocukluk çağı aşılarında Avrupa Birliği ortalamasının yakalandığını belirtti.

Okul çağındaki çocuklara Hepatit B aşısının da yapıldığını anlatan Buzgan, gelecek yıldan itibaren bu programı sona erdireceklerini söyledi.

İç Hastalıkları Derneği Genel Sekreteri Prof. Dr. Serhat Ünal da erişkin aşılamasının önemine işaret ederek, 65 yaşın üzerindekiler kalp, akciğer, kanser gibi kronik hastalığı olanların risk grubunda olduğunu, bu kişilerin grip ve zatürre gibi aşıları yaptırarak korunması gerektiğini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber