Ahirete kalan hesaplar

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 01 Kasım 2007 23:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Latif SANSÜR DHA

KUŞADASI Adalızade Mezarlığı'ndaki bazı mezartaşları ?söz uçar yazı kalır' örneğindeki gibi geçmişte yaşanan hesaplaşmaları günümüze kadar getiriyor. 1968 yılında Hacıfeyzullah Mahallesi'ni yasa boğan iki ayrı olayda yaşamlarını yitirenlerin mezar taşlarında ölümlerine neden olanlara sitem eden yazılar yer aldı. Günümüze kadar gelen mezar taşlarında hesapların öteki dünyaya kaldığı izlenimi verilirken, mağdurlara göre suçlular da teşhir edildi.

Genç yaşında normal doğum yapan ve sağlıklı bir kız çocuğu dünyaya getiren Rukiye Sarsılmaz, yakınlarına göre doğum sonrası ortaya çıkan sorunlar ve doktorun ilgisizliği sonucu yaşamını yitirdi. Bunun üzerine yakınları mezar taşına genç kadının doktoru Kubilay'ı hedef alan ?Henüz girdim 33 yaşına. Normal kız yaptım. Fakat doktor Kubilay yidi başımı. Cemil eşi Rukiye Sarsılmaz. 1968' yazısını yazdırdı.

Aynı yıl yine aynı mahallede meydana gelen ikinci olayın mağduru ise 13 yaşındaki bir genç oldu. Ölmeden önce de korktuğu Ş.Ö. İsmet'in neden olduğu trafik kazasında hayatını kaybeden 13 yaşındaki Süleyman Süral'ın mezar taşına da ailesi ?Henüz bastım 13 yaşıma. Allah bir trafik kazası verdi başıma. Bir genç ölmüş diye yazılsın kabrimin taşına. Ölmeden korkardım Ş.Ö. İsmet yedi başımı. Süleyman Süral - 1968' diye yazdırdı.

Günümüze kadar gelen iki mezar taşında isimleri yer alan Dr. Kubilay'ın bu olaydan sonra Kuşadası'ndan ayrıldığı, Ş.Ö. İsmet'in ise yaklaşık 10 yıl önce yaşamını yitirdiği öğrenildi. Sarsılmaz ile Süral ailelerinin günümüzdeki fertleri 40 yıl öncesinin olayları hakkında konuşmak istemediklerini söylemekle yetindi. Hacı Feyzullah Mahallesi'nin yaşlıları da hafızalarını yoklarken, olayları hatırlamakta güçlük çektiklerini söyledi, sadece genç bir kadının doğumda, 13 yaşındaki bir çocuğun da alkollü sürücünün yol açtığı kazada hayatını kaybettiğini hatırladıklarını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber