?İnternette izlenmeye hayır' girişimi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Kasım 2007 19:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ABD'de tüketici haklarını koruma kuruluşları ve özel yaşam savunucuları, reklamcılar tarafından izlenmek istemeyen internet kullanıcılara bir ?opt-out? (listeden çıkma) seçeneği sunulması için bastırıyorlar.

Tüketici derneklerinin istediği ?do not track? (izlemeye hayır) seçeneği, şirketlerin, kullanıcının internet alışkanlarına göre reklam göndermelerine engel olmayı amaçlıyor.

Bu girişimin arkasındaki Center for Democracy and Technology (Demokrasi ve Teknoloji için Merkez), Electronic Frontier Foundation (Elektronik Sınır Vakfı) ve Consumer Federation of America (Amerika Tüketici Federasyonu), adlı kuruluşlar, bu yöndeki taleplerini yetkili makam olan Amerikan Federal Ticaret Komisyonuna sundular.

Bu seçeneğin sunulmasıyla, reklamcıların, tüketicilerin bilgisayarlarına elektronik ?cookie?ler? (çerezler) veya ?tag?ler (etiketler) koyarak, internet kullanıcılarının istekleri dışında kişisel web alışkanlıkları hakkında bilgi toplamalarının önüne geçileceğini belirten tüketici kuruluşları, bu faaliyette bulunacak reklamcıların da servis sağlayıcılarının tüm alan adlarını yetkili makamlara kaydettirmelerini istiyorlar.

Kuruluşlar, ayrıca reklamcıların sağlık ve mali faaliyetler konusunda kişisel bilgi toplaması ve bunu kullanmasının yasaklanmasını talep ediyorlar.

Kişisel veya sosyal reklamcılığın gelecek yıllarda, son dönemde online reklam firmalarını satın olan Google, Yahoo ve Microsof gibi internet devleri ile büyük bir sektör olması bekleniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber