Demokrasi Eğitimi ve okul meclisleri projesi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Kasım 2007 21:17, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Antalya Korkuteli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisleri Projesi kapsamında öğrencilerimize demokrasi kültürünün benimsetilmesi, seçme, seçilme ve oy kullanma bilincinin yerleştirilmesi, öğrencilerin katılımcı olma ve iletişim kurabilmelerini sağlamak amacıyla temsilci seçimi gerçekleştirdi.

Öğretmen evi Toplantı salonunda 25 okulun öğrenci başkanının katıldığı seçimi Arif Cebeci İlköğretim Okulu öğrencisi Aslı Deniz Ülker kazandı.

Seçim öncesinde İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü İsmail Uğurlu öğrencilere hitaben bir konuşma yaparak, ?Çocuklarımız, gelecek adına elimizde tuttuğumuz en kıymetli emanetlerimizdir. Çocuklarımızda, demokrasi kültürünün ve bilincinin oluşması, seçme-seçilme ve oy kullanma kültürünün kazandırılması, kendi sorunlarını kendi bakış açılarıyla ele aldıkları, katılım ve hoşgörü anlayışının aşılandığı, tolerans-hoşgörü, çoğulculuk, farklı din ve inançlara saygı ve tartışma adabı ile birey ve bireyin önemini de içeren ilkelerin yerleştiği bir demokrasi bilincinin ve kültürünün oluşması büyük önem arz etmektedir.? dedi.

Konuşmaların ardından 9 Kasım tarihinde Antalya'da gerçekleştirilecek olan İl temsilcisi seçiminde Korkuteli ilçesini temsil edecek adayın seçimine geçildi.

İlçe temsilciliği için aday olan öğrenciler seçim öncesinde hazırladıkları propaganda konuşmalarını diğer öğrencilere ve salonda bulunanlara okudular.

12 adayın olduğu ilçe temsilcisi seçiminde 13 oy alan Aslı Deniz Ülker 1.olurken, Özen Leylek (Fatih İlköğretim Okulu) 2.,Arife Okka 3.Saniye Yıldıran 4. Alican Özdoğan ise 5. oldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber