Bush-Erdoğan görüşmesi sona erdi

Haber Giriş : 05 Kasım 2007 21:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bush-Erdoğan görüşmesi sona erdi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD Başkanı George Bush'la Türkiye saati ile 20.15'te başlayan görüşmesi sona erdi. Kuzey Irak'a yapılması planlanan olası sınır ötesi operasyonun kaderini belirleyecek olan görüşmede, Türk tarafı terörle mücadele konusundaki kararlılığını güçlü bir şekilde dile getirdi. Erdoğan-Bush görüşmesinde ayrıca, 1915 olaylarına ilişkin Ermeni iddiaları ve iki ülke arasındaki ilişkiler masaya yatırılacağı kaydedilmişti. Başbakan Erdoğan'ın beraberindeki heyette Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Ergin Saygun da yer aldı.


BAŞBAKAN ERDOĞAN BEYAZ SARAY'A GİRİŞ YAPTI

20:17

WASHINGTON (ANKA) Can Kamiloğlu bildiriyor -Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı George Bush ile yapacağı görüşme için Beyaz Saray'a giriş yaptı. Beyaz Saray'da Başbakan Erdoğan'ın beraberindeki Türk heyetinde Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Ergin Saygun da bulunuyor. Görüşmenin ardından Başbakan Erdoğan'ın basın toplantısı düzenleyerek görüşmeyle ilgili bilgi vermesi bekleniyor.


BAŞBAKAN ERDOĞAN, GÖSTERİ NEDENİYLE BEYAZ SARAYA ANA KAPIDAN GİRMEDİ

21:16

-Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı George Bush ile görüşmesi için geldiği Beyaz Saray'a, ana kapı yerine bir başka kapıdan alındı. Bir grubun Beyaz Saray önünde sınır ötesi operasyona karşı gösteri yapması nedeniyle Erdoğan ve beraberindeki heyetin bir başka kapıdan giriş yapmasına karar verildi.

WASHINGTON (ANKA) Can Kamiloğlu bildiriyor - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı George Bush ile görüşmesi için geldiği Beyaz Saray'a, ana kapı yerine bir başka kapıdan alındı. Bir grubun Beyaz Saray önünde sınır ötesi operasyona karşı gösteri yapması nedeniyle Erdoğan ve beraberindeki heyetin bir başka kapıdan giriş yapmasına karar verildi.

Erdoğan Bush arasındaki görüşme devam ediyor. Türkiye saati ile 20.15'te başlayan görüşmeye Dışişleri Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Ergin Saygun, AKP'nin Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Egemen Bağış, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Ertuğrul Apakan, Başbakanlık Başdanışmanı Ahmet Davutoğlu ve Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Nabi Şensoy da katılıyor. Görüşmeyi çok sayıda yerli ve yabancı basın mensubu izliyor.


ERDOĞAN İLE BUSH GÖRÜŞMESİ SONA ERDİ

21:46

WASHINGTON (ANKA)- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı George Bush arasında Beyaz Saray'da Türkiye saati ile 20.15'te başlayan görüşme sona erdi.


BAŞBAKAN ERDOĞAN'IN BASIN TOPLANTISI YAPMASI BEKLENİYOR

22:05

WASHINGTON(ANKA) Can Kamiloğlu Bildiriyor -Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Bush arasında Beyaz Saray'daki Oval Ofiste Türkiye saati ile 20.15'te başlayan görüşme sona erdi. Başbakan Edoğan'ın görüşmeyle ilgili basın toplantısı yapması bekleniyor.

Beyaz Saray'da yaklaşık 1 saat 25 dakika süren görüşmeye, Başbakan Erdoğan ile birlikte Dışişleri Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Ergin Saygun, AKP Genel Başkan Yardımcısı Egemen Bağış, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Ertuğrul Apakan, Başbakanlık Başdanışmanı Ahmet Davutoğlu ve Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Nabi Şensoy da katıldı. Görüşmede, ABD Başkanı Bush'a eşlik eden heyette Dışişleri Bakan Yardımcısı John Negroponte ve ABD Ankara Büyükelçisi Ross Wilson'un da bulunduğu öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber