Hava dört-altı derece soğuyacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Kasım 2007 08:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye özlediği yağışlı sonbahara kavuştu. Yurdun büyük bölümü yağışlı, özellikle kuzey ve doğuda yüksek kesimler karlı. Meteoroloji sele karşı uyardı.

Yurt geneline yayılan yağışların bugün kuzeydoğu bölgelerine kayması bekleniyor. Meteoroloji açıklamasına göre bugün Marmara'nın batısı ve Kuzey Ege kıyıları dışında tüm yurtta yağmur ve sağanak, Karadeniz'in iç kesimlerinin yükseklerinde karla karışık yağmur bekleniyor. Yağışların, Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu'nun kuzeyinde etkili olacağı sanılıyor. Meteoroloji sele karşı uyarırken yağışlı havanın hafta ortasından itibaren iç ve doğu bölgelerde etkisini devam ettirmesi bekleniyor. Sıcaklık bugün tüm yurtta dört-altı derece azalacak. Rüzgâr da kuzeybatıda poyrazdan kuvvetli olarak esecek.

Doğu Anadolu'da hava eksi 7 dereceye düştü

Doğu Anadolu, Rusya üzerinde gelen soğuk havanın etkisinde. Erzurum ve Ardahan'da en düşük sıcaklık, eksi 7 dereceye kadar düştü. Muğla'nın Bodrum ilçesi Konacık beldesinde yaklaşık bir saat süren sağanak sele dönüştü, 20'ye yakın ev ve işyeri su altında kaldı. Pazar günü yazdan kalma bir gün yaşayan Zonguldak, dün aşırı yağışla boğuştu. Karadeniz'de fırtına uyarısı nedeniyle büyük balıkçı tekneleri Zonguldak Limanı'na sığındı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber