7 Kasım 2007'den Önemli Gündem Başlıkları

Haber Giriş : 07 Kasım 2007 09:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

-NÜKLEER SANTRAL TASARISI GENEL KURULDA

-TBMM Genel Kurulu, geçen dönem Cumhurbaşkanlığı tarafından Meclis'e iade edilen Nükleer Santral Tasarısı yer alıyor. Tasarının bu hafta Genel Kurul'da yasalaşması bekleniyor. (15.00)

-NÜKLEER KARŞITLARI TBMM ÖNÜNDE EYLEM YAPACAK

-TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası, 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından TBMM'ye geri gönderilen "Nükleer Güç Santrallerinin Kurulması ve İşletilmesi ile Enerji Satışı'na İlişkin Yasa"nın Genel Kurul'da görüşülmesini protesto edecek. Nükleer Karşıtı Platform tarafından TBMM'nin Dikmen kapısı önünde kitlesel basın açıklaması yapılacak. (12.00)

-KURUSIKI TABANCA KULLANAN VE ÜRETENE CEZA GELİYOR

-Kurusıkı tabancalarla ilgili yeni düzenlemeler içeren "Ses ve Gaz Fişeği Atabilen Silahlar Hakkında Kanun Tasarısı" yarın TBMM İçişleri Komisyonunda görüşülecek. Tasarı, ses ve gaz fişeği atabilen silahların nitelikleri, imali, ithali, ihracı, satışı, edinilmesi, bulundurulması ve taşınması hakkındaki usul ve esaslarla, bunlarla ilgili izin, kayıt ve tescil işlemlerini kapsıyor.(11.00)

-KOMİSYON ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

-Plan Bütçe Komisyonu'nda Tarım ve Köyişleri Bakanlığı bütçesi görüşülecek.(10.00)

-Adalet Komisyonu temel ceza kanunlarına uyum amacıyla çeşitli kanunlarda değişiklik öngören tasarıyı ele alacak.(10.00)

-Dilekçe Komisyonu 22. Dönemde TBMM Genel Kurul gündeminde bulunan ancak, dönem sonuna kadar görüşülüp sonuçlandırılmayan komisyona ait iki adet genel kurul raporunun görüşülerek TBMM Genel Kurul'a gönderilip gönderilmemesini karara bağlayacak. (10.30)

-Kit Komisyonunda, 2005 Yılı Denetim Hesapları üst komisyon raporunda, Tütün ve Tütün Mamülleri Tuz Alkol İşletmeleri, Tekel Yaprak Tütün İşletmeleri, Tekel Tuz Sanayi, Sigara Sanayi İşletmeleri, Sigara Pazarlama ve Dağıtım A.Ş, Türk Hava Yolları görüşülecek. (11.00)

-TAMAYLIGİL BASIN TOPLANTISI DÜZENLİYOR

-CHP İstanbul Milletvekili ve CHP Genel Sekreter Yardımcısı Bihlun Tamaylıgil Kaz Dağlarındaki maden aranmasıyla ilgili olarak TBMM'de bir basın toplantısı düzenleyecek.(11.30)

-CHP'Lİ ÖYMEN: ?AB TÜRKİYE'YE AYRIMCILIK YAPIYOR?

-CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, Avrupa Birliği'nin Türkiye'ye karşı ayrımcılık yaptığını belirterek, İlerleme Raporu'nu eleştirdi. Raporda, Türkiye'ye yönelik haksız eleştiriler bulunduğunu söyleyen Öymen, ?Bunlardan bir tanesi askerlerin siyasetteki rolüdür. Bu geçen yıla nazaran daha da ağırlaştırılmış şekilde kaleme alınmış. Öyle bir izlenim yaratıyor ki sanki Türkiye'de siyaseti askerler yönlendiriyor? dedi.

-ASKERİ YARGIÇ KAYACAN, ?ASKERLER VATANA İHANETLE SUÇLANAMAZLAR?

-Askeri Yargıtay onursal üyesi Ali Fahir Kayacan, Dağlıca Karakolu'na yapılan saldırı sonrası rehin alınan ve 14 gün sonra serbest bırakılan askerlerin, PKK lı teröristlerle tokalaşmalarının etik olmadığını belirterek, ?PKK lılarla tokalaştıkları için vatana ihanet suçunu işlemiş olmazlar? dedi.

-YILLIK ENERJİ FATURASI 30 MİLYAR DOLARI AŞACAK

-Türkiye'nin bu yılın ilk dokuz aylık dönemindeki, ham petrol, akaryakıt, doğal gaz, sıvılaştırılmış petrol gazı ve kömür gibi enerji maddeleri ithalatı 23.3 milyar dolarla toplam ithalatın yaklaşık beşte birini oluşturdu. Bu dönemdeki dış ticaret açığının yaklaşık yarısı enerjiden kaynaklandı.

-GREVİN TELEKOM'A FATURASI KABARIYOR

-Türk Telekom'da 22 gündür devam eden grevin faturası giderek büyüyor. Haber-İş Genel Başkanı Ali Akcan, ?Türk Telekom'un grevden dolayı şu ana kadar uğradığı zarar yaklaşık 400 milyon YTL? dedi.

-ULUSLARARASI TAŞIMADA "RÜŞVET YÜKSEK" DİYENLER YÜZDE 20

-Dünya Bankası'nın ?Rekabete Bağlanmak: Küresel Ekonomide Ticaret Lojistiği? raporu yayınlandı, mal taşıma-ulaştırma sektöründe faaliyet gösteren firma temsilcileriyle yapılan anketlere göre Türkiye'de lojistik faaliyetleri sırasında "gayrı resmi ödeme (rüşvet)" talebinin "yüksek ya da çok yüksek" olduğunu belirtenlerin oranı yüzde 20 oldu.

-RTÜK'E 70 KİŞİ ALINDI

?RTÜK Başkanı Zahid Akman, bu yıl içinde RTÜK'e 70 uzman yardımcısı aldıklarını bildirdi. Akman, Meclis'te milletvekillerinin sorusu üzerine 9 kişilik üst kurul üyeleri olarak 9 kişiyi yatay geçişle sözleşmeli olarak RTÜK'te görevlendirdiklerini söyledi.

-İÇ BORCUN YARIDAN FAZLASI BANKALARA

-Hazine'nin ihraç ettiği iç borçlanma kağıtlarının yüzde 51.6'sı bankalarda, yüzde 42.4'ü ise bireyler, şirketler, yatırım fonları ve yabancılar olmak üzere banka dışı kesimin elinde bulunuyor. İç borç stokunun yüzde 5.9'u da Merkez Bankası'na olan borçlardan kaynaklanıyor.

-?ANKARA'DAN SELANİK'E 2007? BAŞLIYOR

-10 Kasım dolayısıyla gerçekleşecek olan ?Ankara'dan Selanik'e 2007? Oratoryosu, Selanik'teki Atatürk Müze Evi'nde 8-11 Kasım günleri arasında sanatseverlerle buluşacak.

-CSO ULU ÖNDERİ ANACAK

-Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, 9 Kasım Cuma günü, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü ölümünün 69. yılında, vereceği konserle anacak.

ANKA

1- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Azerbaycan'da...

- Gül, Azerbaycan Başbakanı Artur Rasizade'yi kabul edecek, Azerbaycan Milli Meclisi Başkanı Oktay Asedov'a ziyarette bulunacak ve Azerbaycan Milli Meclisi'ne hitap edecek.

- Türkiye-Azerbaycan İş Forumu Toplantısı'na katılacak olan Gül'e, Bakü Devlet Üniversitesi tarafından fahri doktora unvanı verilecek.

- Kafkas Üniversitesi'nde açılış ve temel atma törenlerine katılacak olan Gül, Türkiye'nin Bakü Büyükelçiliği'ni ziyaret edecek.

- Cumhurbaşkanı Gül, Türk vatandaşları ve işadamlarının davetli olduğu resepsiyona katılacak, ardından basın toplantısı yapacak.

2- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İtalya'da...

- Erdoğan, İtalya Cumhurbaşkanı Giorgio Napolitano tarafından kabul edilecek.

- Erdoğan ve İtalya Başbakanı Romano Prodi, yapacakları görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenleyecekler.

- Bazı görüşmelerde de bulunacak olan Erdoğan, Prodi'nin, onuruna vereceği yemeğe katılacak.

3- Cumhurbaşkanı Vekili ve TBMM Başkanı Köksal Toptan, Ankara Genç İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Birol Akman ve Memur-Sen Konfederasyonu Genel Başkanı Ahmet Aksu'yu ayrı ayrı kabul edecek.

4- Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, Belçika'nın başkenti Brüksel'de temaslarda bulunacak.

- AB Komisyonu Üyesi Joaquin Almunia ve AP Türkiye Raportörü Ria Oomen-Ruijten ile görüşecek olan Şimşek, Avrupa Politika Merkezi'nin düzenlediği "Türkiye-Geleceğe Bakış" toplantısında konuşacak.

- Şimşek, AP'de "Türkiye: Burada Medeniyetler Buluşuyor" başlıklı fotoğraf sergisinin açılışında da bir konuşma yapacak.

5- Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, Bursa'da valilik, belediye ve AK Parti Bursa İl Başkanlığı'nı ziyaret edecek.

- Başesgioğlu, Bursaspor Kulübü Özlüce Tesisleri'nin açılış törenine de katılacak.

6- Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Ankara'da, "Mesleki ve Teknik Eğitim Kurumları Mezunlarının İzlenmesi Projesi" tanıtım toplantısında bulunacak.

7- Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Makedonya Sağlık Bakanı İmer Salmani'nin resmi davetlisi olarak bu ülkeye gidiyor.

8- Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Bosna-Hersek'te...

- Eroğlu, Bosna-Hersek Başbakanı Tarık Sadoviç tarafından kabul edilecek.

- Eroğlu, 3. Türk Ürünleri Sergisi ile Uluslararası Saraybosna Üniversitesi'nin açılış törenlerine de katılacak.

9- TBMM'den...

- Genel Kurulda, nükleer güç santrallerinin kurulmasıyla ilgili yasanın görüşülmesi bekleniyor.

- Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nın bütçesi ele alınacak.

- Adalet Komisyonu'nda, Temel Ceza Kanunlarına Uyum Amacıyla Çeşitli Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Yasa Tasarısı görüşülecek.

-İçişleri Komisyonu'nda, Ses ve Gaz Fişeği Atabilen Silahlar Hakkında Yasa Tasarısı ele alınacak.

- KİT Komisyonu'nda, Türk Hava Yolları'nın hesapları denetlenecek.

- CHP Genel Sekreter Yardımcısı Bihlun Tamaylıgil, basın toplantısı düzenleyecek.

10- Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal ve beraberindekiler, Atatürk'ün ebediyete intikalinin 69. yılı dolayısıyla Anıtkabir'i ziyaret edecekler.

11- Ankara'daki ekmek zammı...

- Türkiye Ziraatçılar Derneği Başkanı İbrahim Yetkin, ekmeğe zam yapılmasına ilişkin kararın iptali ve yürütmenin durdurulması istemiyle Ankara İdare Mahkemesi'ne başvuracak.

12- Açılış...Toplantı...Fuar...

- TÜSİAD Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, Bursa Sanayicileri ve İşadamları Derneği tarafından düzenlenen toplantıya katılacak.

- 7. Ticari Araçlar ve Aksesuarları Fuarı'nın VIP ve basın açılışı İstanbul'da yapılacak.

- Türkiye Bankalar Birliği (TBB) ve Avrupa Finansal Yönetim ve Pazarları Birliği'nin ortak girişimiyle düzenlenen "Perakende Bankacılık Trendleri" toplantısı, İstanbul'da yapılıyor.

- "Adana Tarım 2007 ve Adana Sera-Bahçe 2007 Fuarı" açılacak.

- İzmir'in EXPO 2015 adaylığına ilişkin olarak Türkiye'de bulunan Uluslararası Sergiler Bürosu (BIE) İnceleme Heyeti, İzmir'de çalışmalarını sürdürüyor.

- Antalya'da devam eden, turizm ve seyahat sektörünün dünyadaki en büyük organizasyonu olan SKAL 68. Dünya Kongresi'nde dünya başkanlığı için seçim yapılacak.

- İzmir Valisi Cahit Kıraç, şehir merkezindeki okulların müdürleriyle toplantı yapacak.

13- Kayıtdışılıkla dört koldan mücadele...

- 2008 yılında kayıtdışı ekonominin azaltılmasına yönelik strateji belirlenecek.

- Denetim boyutunda kurumlararası işbirliği sağlanacak.

- İhbarların zamanında ve kolaylıkla yapılabilmesine yönelik "Alo Kaçak İşçi Hattı" kurulacak.

- Kaçak işçi çalıştıranlar, kamu ihalelerinden belli süreyle men edilecek.

14- Futbolda Avrupa Şampiyonlar Ligi (G) Grubu'nda yer alan Fenerbahçe, gruptaki 4. maçında, İstanbul'da Hollanda'nın PSV Eindhoven takımını konuk edecek.

15- Bayanlarda voleybolda 26. Yaz Olimpiyat Oyunları Ön Eleme Turu (C) Grubu müsabakaları, Ankara'da başlıyor.

- Türkiye, gruptaki ilk maçını Hırvatistan ile yapacak.

16- Basketbolda FIBA Bayanlar Avrupa Ligi (A) Grubu'nda Fenerbahçe, ilk maçında İtalya'nın Phard Napoli takımıyla İstanbul'da karşılaşacak.

- FIBA Bayanlar Avrupa Kupası'nda da gruplarda ilk maçlar yapılacak.

- (A) Grubu'nda Beşiktaş Cola Turka, Sırbistan'ın ZKK Vojvodina Novi Sad, (D) Grubu'nda da Galatasaray, İsrail'in Elitzur Ramla takımıyla İstanbul'da mücadele edecek.

17- Galatasaray, İsveç'in Helsingborg takımıyla yapacağı UEFA Kupası 2. tur (H) Grubu 2. hafta maçının hazırlıklarını tamamlıyor.

- Galatasaray Teknik Direktörü Karl Heinz Feldkamp, basın toplantısı düzenleyecek.

- Helsingborg Teknik Direktörü Stuart Baxter de maç öncesi Ali Sami Yen Stadı'nda basın toplantısı yapıyor.

- Helsingborg, Galatasaray maçı hazırlıklarını Ali Sami Yen Stadı'ndaki antrenmanla tamamlayacak.

18- Galatasaray, Avrupa kupalarında yarın 203. maçına çıkıyor.

- Sarı-kırmızılılar, geride kalan maçlarda 74 galibiyet ve 78 yenilgi alırken, 50 maçta da eşitliği bozamadı.

- Avrupa kupalarında toplam 266 gol atan "Cim Bom", kalesinde ise 298 gol gördü.

AA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber