Böyle öğretmenler de var

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Kasım 2007 20:29, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Bingöl'ün Genç ilçesindeki Milli Eğitim Vakfı İlköğretim Okulu'nda görevli bir öğretmen, kendi imkanları ile aldığı televizyon ve DVD cihazı ile öğrencilerine elektronik ortamda ders veriyor.

Yaklaşık 2 bin YTL harcayarak aldığı cihazlarla öğrencilerini eğiten Pürzan Sağlar isimli öğretmen, yöntemin çok yararlı olduğunu, öğrencilerin konuları daha iyi kavradığını söyledi. Okulun 2/A sınıfı öğretmeni Sağlar, "Bu çocukların özel okullara gidecek maddi güçleri yoktur. Ama her çocuk benim için işlenmemiş birer cevherdir ve benim burada yaptığım sadece elimdeki cevheri işlemek oldu. Bunu da başardığıma inanıyorum. Sadece paralı kolejlerde uygulanan bu yöntemi tüm sınıflara yaygınlaştırmak amacındayım. Benim öğrencilerimin koleje giden çocuklardan hiç bir eksiği yok. Hatta kolejlerde okuyan bir çok öğrenciden daha zeki öğrencilerimiz var. Bu uygulama ile öğrencilerimin kapasitesinin her geçen gün daha da arttığını görüyorum. Bu da beni mutlu ediyor" ifadelerini kullandı.

Bir sınıfın masalarına örtü koyup, pencerelerine perde takmak ve bir iki çiçek bırakmak bile öğrencilerde başarı oranını artırdığını söyleyen öğretmen Pürzan Sağlar, bunun da eğitimciler tarafından sağlanması gerektiğini ifade etti. Sağlar; "Ben önceden sınıfta öğrenci tutamazken şimdi öğrencileri eve göndermekte zorlanıyorum. Yani sınıfımda bir ev ortamı oluşturdum. Bunun sebebi de öğrencim ders dinlerken sıkılmadan kendini evde gibi hissetsin ve bu ortamı sağladığım zaman öğrenciler de başarıyı görebilirsin. Çünkü ben öğrencilerimin başarısının günden güne arttığını görüyorum" açıklamalarında bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber