Yazıcıoğlu'ndan Bağ-Kur emeklileri için soru önergesi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Kasım 2007 20:12, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı ve Sivas Milletvekili Muhsin Yazıcıoğlu, Bağ-Kur'dan emekli maaşı alanlara, aynı basamağa aynı ücret ödenip ödenmediği konusunda, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik tarafından cevaplandırılması istemiyle TBMM Başkanlığı'na bir soru önergesi sundu.

BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu, aynı basamaktan prim ödeyenlere farklı emekli maaşı ödenmesinin nedenini sordu. Yazıcıoğlu, hükümete güvenerek basamak satın alan emeklinin bankaya gittiğinde 680 YTL emekli maaşıyla karşılaştığını, 1999 yılının ikinci ayında 21. basamaktan emekli olan bir emeklinin ise bin 10 YTL maaş aldığını kaydederek, bu konuda herhangi bir yasa hazırlığının olup olmadığını sordu. Yazıcıoğlu, önergesinde şu soruları yöneltti:

"Bağ-Kur'dan emekli maaşı alanlar arasında aynı basamaktan prim ödeyenlere aynı emekli maaşı ödenmekte midir? Aynı basamaktan prim ödeyenlere farklı emekli maaşı ödenmekte ise bunun nedeni nedir? Aynı basamaktan üstelik fazla prim ödeyerek emekli olanların kendi eşiti basamaktan emekli olan diğerleriyle eşit maaş alamıyorlar ise bu mağduriyeti gidermek için herhangi bir yasa hazırlığınız var mıdır?"

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber