Askerlerin esir düşmesini ben de içime sindiremiyorum

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 07 Kasım 2007 14:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin'in PKK tarafından kaçırılan askerlerin kurtulmasıyla ilgili söylediği sözlere Dağlıca'da şehit düşen Astsubay Soner Özübek'in ailesinden destek geldi.

Askerlerin kurtulmalarına fazla sevinemedim" diyen Bakan Şahin'e destek gösteren şehit Özübek'in Eskişehir'deki babası Tuncer Özübek, "Oğlum şehit olduğunda üzerinde hiç mermisi çıkmamış. Tek kurşun isabet etmiş vücuduna. Oysa esir alınan 8 askerlerimiz son mermisine kadar savaşabilirdi. Niye savaşmamışlar. Şehit babası olarak bu askerlerin esir düşmesine sevinemiyorum, kabullenemiyorum." dedi.

Hakkari Dağlıca'da 12 askerin şehit olduğu saldırıda kaçırılan 8 askerin salıverilmesinin yankıları sürüyor. Esir askerlerin bırakılması ailelerini sevince boğdu. Ancak Adalet Bakan Şahin, esir düşen askerleri, "Türk Silahlı Kuvvetleri'nin hiçbir mensubu böyle bir duruma düşmemeliydi. Kurtulmuş olmalarından fazla sevinç duymadım" sözleri ile eleştirdi. Bu durum bazı esir askerlerin aileleri tarafından tepki ile karşılandı. Fakat, Bakan Şahin'in bu sözlerine aynı gün Dağlıca da şehit düşen Astsubay Çavuş Soner Özübek'in ailesi tarafından destek gördü.

Bakan Şahin'in açıklamalarına yerinde bulduğunu belirten şehit Özübek'in babası Tuncer Özübek, "Çocuklarımızı bu vatan için yetiştirdik, PKK'ya esir düşsünler diye değil. Esir düşeceklerine kanlarının son damlasına kadar savaşabilirlerdi. Bakan Şahin'in (Sevinemedim, içime sindiremiyorum) şeklindeki sözlerine destek veriyorum. Bakan sonuna kadar haklı." şeklinde konuştu. Oğlunun şehit düştükten sonra üzerinde yapılan aramada hiç mermi çıkmadığını dile getiren şehit babası Özübek, "Benim çocuğum mermilerin hepsini ruhunu teslim edinceye kadar harcamış. Oğlumun vücudunda tek kurşun yarası var. Acaba son mermisini esir düşmemek için kendisine mi sakladı?" diye konuştu.

"PKK'ya esir düşen askerler de oğlum ve diğer şehit askerler gibi son mermilerine ve kanlarının son damlasına kadar teröristlerce savaşmalıydı" diyen baba Özübek, şöyle devam etti: "Niye savaşmamışlar? 8 kişi demek bir manga asker demektir. 8 asker yüz mermi atsa 800 mermi yapar. O askerlerimizin çatışmaya hiç katkısı olamaz mıydı? Şehit babası olarak bu askerlerin esir düşmesini içime sindiremiyorum, kabullenemiyorum ve tepkiliyim."

Uzun bir aradan sonra iki gündür çarşı pazara çıktığını, bir şehit babası olarak kendisine herkesin büyük ilgi ve destek gösterdiğini dikkat çeken baba Özübek, "Çarşıda askerlerimizin esir düşmesinde memnun olan hiç kimse yok. Aksine tepki gösteriyor. Ama şehit babası olarak beni omuzlarına alıyor, alkış çalıyorlar. Ben bu durumdan çok gururlanıyorum. Evimi günde Türkiye'nin değişik yerlerinden onlarca insan arıyor. O insanların bize söylediği şu; (Bizler de askerlerin esir olmasını sindiremiyoruz. Bu durum bizleri rahatsız ediyor.)" ifadesini kullandı.

8 askerin DTP aracılığıyla salıverilmesine tepki gösteren Özübek, "DTP milletvekilleri hangi sıfatla oraya gitmişlerdir. Onlar Türkiye'nin milletvekilleri mi yoksa terör örgütünün milletvekili mi? Niye diğer partiler değil de DTP oraya gidip elçilik görevi yapmıştır. Buna bir açıklık getirsinler" açıklamasını yaptı.

ABD'yi de eleştiren Özübek, "ABD Başkanı, PKK bizim de düşmanımızdır diyor. Peki düşmanınız da neden gerekli bilgiyi müttefikiniz olan Türkiye'ye bildirmiyorsunuz. Neden askerlerimizin şehit edilmesine göz yumuyorsunuz? 150 PKK'lı, askerimizin geçeği noktaya pusu kuruyor, saldırıyor ama bir bilgi yok. Sonra da PKK da bizim düşmanımız. Lafla bu işler olmaz." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber