Özelleştirme 2008'de vites yükseltti

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 09 Kasım 2007 09:15, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

ÖZELLEŞTİRME İdaresi Başkanlığı (ÖİB) tarafından 2005 yılından itibaren yıllık bazda 8 milyar dolar civarında gerçekleştirilen özelleştirme uygulamaları açısından 2008 yılının da oldukça iddialı olacağı belirtildi. Ekonomi yetkilileri, piyasa koşullarına ve uluslararası konjonktüre bağlı olmakla beraber, gelecek yıl özelleştirme programını yönlendirecek kuruluşlar arasında Halkbank, Türk Telekom, Türkiye Elektrik Dağıtım (TEDAŞ), Tekel Sigara ile otoyol ve köprülerin yer aldığını söylediler.

2008 TEKEL SİGARA'YLA BAŞLAYACAK

EKONOMİ yönetimi kamu bankalarının özelleştirilmesine yönelik strateji belirleme çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda, hisselerinin yüzde 24.98'i halka arz edilen Halkbank'ın kalan hisselerinin özelleştirilmesi 2008'de gündeme gelecek. Gelecek yıl ilk adım yerli ve yabancı yatırımcıların ilgi gösterdiği, satışa çıkarılan ve son teklif tarihi 25 Ocak 2008 olan Tekel Sigara'nın satışı olacak.

Pİyasa koşullarının uygun olması halinde Türk Telekom'un kamuda kalan yüzde 45 hissesinin bir bölümünün 2008'de halka arz edilmesi öngörülüyor. Maliye Bakanlığı, gelecek yıl bütçeye Telekom hisse satışından yaklaşık 3.9 milyar YTL tutarında gelir koymuş bulunuyor. Türk Telekom'un yüzde 55 hissesi 2005'te Oger Telecoms Ortak Girişim Grubu'na 6.55 milyar dolara satılmıştı. Ayrıca, Milli Piyango İdaresi'nin yeniden yapılandırılması için yasal değişiklik çalışmalarının yılın ilk yarısında tamamlanması öngörülüyor. Şeker Fabrikaları'nın özelleştirilmesine yönelik çalışmaların da önümüzdeki yıl hızlandırılması planlanıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber