Meteorolojiden yeni yağışlı hava uyarısı

Haber Giriş : 11 Kasım 2007 19:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Halen yurdun iç ve doğu kesimlerinde devam eden yağışlara ilave olarak yarın yurdun batı kesimlerinin yeni bir yağışlı havanın etkisine gireceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, bugün Marmara'nın güney ve doğusu, Kuzey Ege, Karadeniz, İç Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Doğu Akdeniz'in doğusu ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinin yağışlı geçmesi bekleniyor. Genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun doğusunda karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek yağışların; Batı Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu Akdeniz'in doğusu ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde etkili olacağı tahmin ediliyor.

BATIDA LODOS FIRTINASI

Yarın sabah saatlerinde Doğu Anadolu'nun doğusunda devam edecek yağışlara ilave olarak yurdun batı kesimlerinin yeni bir yağışlı havanın etkisine girmesi bekleniyor. Bu nedenle yarın öğle saatlerinden itibaren Marmara ve Ege bölgelerinde, akşam saatlerinde Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun Kuzeybatısı ve Batı Karadeniz'de yağış bekleniyor. Lodos fırtınasıyla birlikte genellikle yağmur ve sağanak, gece Batı Karadeniz'in yükseklerinde karla karışık yağmur şeklinde görülecek yağışların İstanbul, Tekirdağ, Çanakkale, Edirne, Balıkesir, İzmir, Aydın ve Muğla illeri başta olmak üzere Marmara ile kuzey ve Kıyı Ege'de etkili olacağı tahmin ediliyor.

Salı günü güney ve iç, Çarşamba günü güney ve doğu bölgelerde aralıklarla devam edecek yağışlara ilave olarak, Perşembe gününden itibaren yurdun batı kesimlerinin yeni bir yağışlı havanın etkisine girmesi bekleniyor.

Yarın lodosla birlikte iç ve batı bölgelerde 2 ila 4 derece artacak hava sıcaklığının, Salı günü poyrazla birlikte kuzeybatı kesimlerde azalacağı tahmin ediliyor.

Rüzgarın yarın batı bölgelerde lodostan, Salı günü kuzeybatı kesimlerde poyrazdan kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.

Yarın Lodos fırtınasıyla birlikte görülecek yağışların, İstanbul, Tekirdağ, Çanakkale, Edirne, Balıkesir, İzmir, Aydın ve Muğla illeri başta olmak üzere; Marmara ile Kuzey ve Kıyı Ege'de etkili olması beklenirken, ani sel, su baskını, taşkın, çatı uçması, soba zehirlenmeleri gibi olumsuz şartlara karşı ilgililer ve vatandaşlar tedbirli olmaları konusunda uyarıldı.

KARADENİZ'DEKİ FIRTINA YARIN AKŞAMDAN İTİBAREN ETKİSİNİ KAYBEDECEK

Öte yandan, halen Karadeniz'de güneybatı yönünden esmekte olan fırtınanın yarın akşam saatlerinde etkisini kaybedeceği bildirildi. Marmara ve Kuzey Ege'de batı ve güneybatı yönlerden esmekte olan fırtına, bugün akşam saatlerinde etkisini azaltacak. Yarın günün ilk saatlerinden itibaren tekrar kuvvetlenecek olan rüzgar, güneybatıdan, Marmara ve Kuzey Ege'de 7 ila 8 (60 ila 75 km/saat) kuvvetinde fırtınaya, Güney Ege'de ise 6 ila 7 (50 ila 60 km/saat) kuvvetinde fırtınamsı rüzgara dönüşecek.

Fırtına Marmara'da yarın akşam saatlerinde etkisini kaybedecek. Kuzey Ege'de Salı günü ilk saatlerde kuzeybatı yönüne dönecek olan fırtına, Salı günü öğle saatlerinde Ege'de etkisini kaybedecek. Akdeniz'de etkili olan fırtına ise yarın günün ilk saatlerinde etkisini kaybedecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber