Halk eğitim kapıları açtı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Kasım 2007 10:30, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Milli Eğitim Bakanlığı örgün öğretim dışında kalan ve meslek sahibi olamayanlara yönelik eğitim verdiği merkezleri öğrencilere de açtı. Öğrenciler artık bu merkezlerde ücretsiz hazırlık kurslarına katılabilecek

MİLLİ Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, halk eğitimi merkezlerinin ihtiyaç duyulan illerde fırsat ve imkan eşitliğini sağlamak için örgün eğitime devam eden öğrencilere yönelik ?sınavlara hazırlık kursları' açacağını bildirdi. ?Halk Eğitimi Faaliyetleri' konulu bir genelge yayımlayan Çelik, yaygın eğitim faaliyetlerine yıllık katılım oranına bakıldığında AB ülkelerinden geri kalınmadığının görüldüğünü belirtti. Çelik, faaliyetlere katılımın artırılması, hizmetlerin en uzak yerleşim birimlerine kadar ulaştırılması yönünde il ve ilçe milli eğitim müdürlerinin gerekli önlemleri alacağını vurguladı.

BAKAN Çelik, niteliksiz kadın iş gücünün eğitimine destek sağlayan özel halı firmalarının işbirliğindeki halıcılık ve kilimcilik kurslarının artırılması için çaba gösterileceğini belirtti. Halk eğitimi faaliyetleri ile ilgili yapılacakların bazıları şöyle: Merkezlerde kayıt kabul işlemleri yılın 12 ayında devam edecek, herhangi bir kursa talepte bulunanların başvurusu geri çevrilmeyerek. Halk eğitimi merkezleri ihtiyaç duyulan illerde fırsat eşitliği sağlamak bakımından örgün eğitime devam eden öğrencilere yönelik ?sınavlara hazırlık kursları' açacak. Aynı şekilde ev ekonomisini destekleyen kurslar açılmasına da devam edilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber