Promosyonlu rehabilitasyona inceleme

Kaynak : Radikal
Haber Giriş : 13 Kasım 2007 10:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Zihinsel engelli çocuklara eğitim verilmesi için devletin öğrenci başına 380 YTL destek verdiği rehabilitasyon merkezlerinde 'sahte rapor' skandalından sonra şimdi de 'promosyon' iddiası gündeme oturdu. Adana Valiliği, iddiaları araştırmak üzere 43 müfettiş görevlendirdi.

Konya'da geçen eylül ayında devletin ödediği 380 YTL aylık katkı payını almak için, sağlam çocuklara 'zihinsel engelli' raporu alındığı belirlenmeşti. Raporu veren doktorlar hakkında soruşturma açılmış ve yaklaşık 3 bin çocuğun dosyası incelemeye alınmıştı. Bu olayın ardından Adana'da da bazı rehabilitasyon merkezlerinin öğrenci çekmek için promosyon dağıttığı iddia edildi.

'Motosiklet istedi'

İddianın sahibi Hazal Özel Eğitim Merkezi sahibi Göksun Kartal, merkeze gelen iki özürlü çocuk babası M.S.A.'nın kendisine motosiklet alınırsa çocuklarını kuruma göndereceğini söylediğini belirtti.

Kartal, "Velinin söylediğine göre birçok kurum kendisine vaatte bulunmuş. Veliyi Milli Eğitim Müdürlüğü'ne şikâyet ettim" dedi.

Adana Valisi İlhan Atış, şikâyetler sonunda 43 müfettişin görevlendirildiğini belirterek, şu bilgiyi verdi: "Bazı rehabilitasyon merkezlerinde görevlilerin tedavi olan kişiler üzerinden çıkar sağladığı, engelli olmayan kişiler adına tedavi görüyormuşçasına resmi evrak hazırlandığı, velililere çocuklarını götürmeleri karşılığında vaatte bulunulduğu iddiaları sıkça gündeme geldi. Rehabilitasyon ve özel eğitim merkezleri ve veliler üzerinde başlatılan inceleme büyük titizlikle devam ediyor."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber