Tutuklanan askerler için yayın yasağı getirildi

Haber Giriş : 13 Kasım 2007 08:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hakkâri'nin Dağlıca ilçesinde 12 askerin şehit düştüğü terörist saldırıyla ilgili soruşturmayı yürüten ve PKK tarafından rehin alınan ve serbest bırakılan 8 askerin tutuklanmasına karar veren Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı Askeri Mahkemesi, soruşturmayla ilgili yayın yasağı kararı aldı. Yayın yasağı, soruşturma tamamlanıncaya kadar sürecek.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'ndan (RTÜK) yapılan yazılı açıklamada yer verilen kararda, soruşturma konusu olayın, devletin birliğini bozmaya, devletin egemenliği altında bulunan topraklardan bir kısmını devlet idaresinden ayırmaya matuf bir eylem sırasında meydana geldiği belirtilerek şöyle denildi:

'Önemli bilgiler var'

"Soruşturma kapsamında bazı önemli bilgilerin ele geçirilmiş olması da göz önüne alındığında, kamu düzeni, kamu güveni ve toprak bütünlüğünün korunması, gizli kalması gereken bilgilerin açıklanmasının önlenmesi, yargı gücünün otorite ve tarafsızlığının sağlanması ve kamuoyunda soruşturmaya konu olayla ilgili yanlış anlamalara sebebiyet verilmemesi amacıyla, soruşturmaya konu olayla ilgili olarak yazılı ve görsel basın ve medya kuruluşlarına Anayasa'nın 13 ve 28. maddeleri ile Basın Kanunu'nun 3. maddesi gereğince yayın yapma yasağı getirilmesinin gerekli görüldüğü kanaatine varılmıştır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber