MEB 'Çocuk Kulüpleri' açacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Kasım 2007 10:35, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Milli Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitimi Genel Müdürlüğü, özellikle çalışan velilere kolaylık sağlamayı amaçlayan "Çocuk Kulüpleri" kurmaya hazırlanıyor.

Mevcut anaokullarının veya anasınıflarının bünyesinde oluşturulacak kulüplerde çocukların ücret karşılığında eğitim etkinliklerine katılması öngörülüyor. Bu amaçla hazırlanan yönerge taslağı görüş alınmak üzere ilgili kurumlara gönderildi. Taslak, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in onayıyla uygulanmaya başlanacak.

Okul Öncesi Eğitimi Genel Müdürü Remzi İnanlı, "Çocuk Kulüpleri" projesini anlattı. Halen mevcut anaokullarında veya anasınıflarında ikili ya da tekli eğitimin devam ettiğini belirten İnanlı, özellikle ikili eğitim verilen okullardaki çocukların velilerinin, anaokulundaki veya anasınıfındaki eğitim tamamlandıktan sonra eğer bakıcı yoksa çocuklarını nereye bırakacakları konusunda sıkıntı yaşadıklarını ifade etti. İstatistiklere göre, Türkiye'de çalışan kadın nüfusunun yüzde 24 olduğunu belirten İnanlı, çalışan kadınların bir kısmının çocuk sahibi olduktan sonra işlerini bırakmak zorunda kaldıklarını anlattı.

Bu sıkıntıyı göz önünde bulundurarak bir proje hazırladıklarını dile getiren İnanlı, personel ve fiziki imkanları yeterli, uygun eğitim ortamı bulunan anaokulları ve anasınıflarında, yeterli sayıda başvuru gelmesi halinde çocuk kulüpleri kurulacağını kaydetti.

Çocuk kulüplerinin, okul müdürünün teklifi, il ve ilçe milli eğitim müdürünün onayıyla açılacağını söyleyen İnanlı, "Çocuk kulüpleri kurmamızdaki amaç, çalışan annelerin çocuklarının, anaokullarındaki eğitim sürecinden sonra da sağlıklı bir ortamda bakım ve eğitimlerinin devam etmesini sağlamaktır" diye konuştu.

Kulüpler 3-5 yaş grubu çocuklara yönelik olacak. Anakokullarındaki veya anasınıflarındaki eğitim saatleri dışında, öğretmen veya usta öğretici gözetiminde resim, müzik, drama, oyun gibi etkinlikler ve sosyal etkinlikler yapılacak.

Kulüpler velilerin talebine göre açılacak. Bir kulübün açılabilmesi için en az 10 çocuğun kayıt yaptırması gerekecek. Kayıtlar, eğitim-öğretim yılının başında alınmaya başlanacak. Yarıyıl ve yaz tatillerinde çocuk kulüplerinde toplam 8 saat etkinlik yapılacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber