Doğu'da kutup soğukları: - 20 derece

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Kasım 2007 11:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Doğu Anadolu Bölgesi'nde soğuk hava hayatı olumsuz yönde etkiliyor. Bölgede, gece en düşük hava sıcaklığı eksi 20 dereceyle Erzurum'da ölçüldü.

Doğu Anadolu Bölgesi'nde soğuk hava hayatı olumsuz yönde etkiliyor. Bölgede, gece en düşük hava sıcaklığı eksi 20 dereceyle Erzurum'da ölçüldü. Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, Balkanlar'dan gelen soğuk hava sisteminin etkisi altında kalan Doğu Anadolu Bölgesi'nde gece en düşük hava sıcaklığı eksi 20 dereceyle Erzurum'da ölçüldü.

Diğer illerde ise gece en düşük hava sıcaklıkları, Kars'ta eksi 8, Ardahan'da eksi 12, Erzincan ve Iğdır'da eksi 2 derece oldu. Bugün en yüksek hava sıcaklıklarının ise Erzurum'da 1, Erzincan'da 10, Kars'ta 7, Iğdır'da 11 ve Ardahan'da 4 derece olması bekleniyor.

Yetkililer, bölge genelinde yarın kısa süreli kar yağışının beklendiğini, kar yağışının daha sonra yerini yeniden soğuk hava şartlarına bırakacağını ifade ettiler. Bu arada, bölge genelinde Erzurum'da 37 ve Muş'ta 9 köy olmak üzere, toplam 46 köy yolunda kar nedeniyle ulaşım sağlanamıyor. İl Özel İdare Müdürlüğü yetkilileri, köy yollarının ulaşıma açılması için çalışmaların aralıksız devam ettiğini kaydettiler. Öte yandan, Ardahan'da aşırı soğuklar, il genelinde bulunan 750 arıcının, 40 bine yakın kovanda kışlatma çalışmalarına erken başlamalarına neden oldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber