Antalya'daki yangın için 2 müfettiş görevlendirildi

Haber Giriş : 29 Ağustos 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Antalya'nın Gündoğmuş İlçesi'nde yaşanan ve 6 kişinin ölümüyle sonuçlanan orman yangınını incelemek üzere 2 müfettişin görevlendirildiği bildirildi.

Orman Genel Müdürü Osman Kahveci, olayın oluş şeklinin ve sonuçlarının incelenerek ihmal olup olmadığının anlaşılacağını söyledi.

Orman Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu'ndan 2 müfettişin, önümüzdeki günlerde Antalya'ya gelerek çalışmalara başlayacağını belirten Kahveci, şunları söyledi:

?Burada yaptığımız gözlemler ve incelemeler, bize olayda bir ihmal olmadığını gösteriyor. Yangının nasıl olduğu ve geliştiği konusunda yeterince bilgiye sahip olduğumuz halde, yine de nedenlerine ve sonuçlarına ilişkin tahkikat yapacağız. Olayda bir ihmal görünmüyor ama biz yine de gerekli tahkikatı yapacağız.

Yaşanan her olaydan ders çıkarmayı bilmeliyiz. Bu olaydan da ders çıkarmayı bileceğiz ve bu anlayışla, olayı enine boyuna inceleyeceğiz. Gerekirse, müfettişlerimiz, bilirkişi olarak uzmanlardan, üniversitelerdeki öğretim üyelerinden de yararlanacaklar.?

aa Kahveci, orman yangınlarına hassas günler yaşandığı için bir süre daha Antalya'da kalacağını da sözlerine ekledi. (aa)

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber