3. köprü İstanbul'a uğramayacak

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 16 Kasım 2007 14:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

3. köprü tartışmasına Kadir Topbaş'ın ilginç bir çözümü var. Köprü İstanbul'dan geçmeyecek.

istanbul Büyükşehir Belediyesi danışmanlarının Başkan Kadir Topbaş'ın İstanbul'un su havzaları ve yeşil alanlarının üzerinden viyadüklerle geçirilmesi beklenen 3. köprü projesinde, yeni yapılaşmayı istemediğini ve köprü çıkışlarından İstanbul'a bağlantı yolları verilmemesini istediğini Ulaştırma Bakanlığı yetkililerine ilettiği belirtildi.

Topbaş'ın bu istemiyle ilgili olarak Ulaştırma Bakanlığı yetkilileriyle görüş birliğine vardığı ifade edildi. Yani 3. köprü İstanbul'a uğramadan geçecek. Uluslararası yol şeklinde düşünülen ve İstanbul trafiğine girmeden ağır vasıtaların transit geçiş yapmasını hedefleyen proje Kuzey Marmara Otoyolu adı altında Adapazarı'ndan başlayarak Tekirdağ Kınalı'ya bağlanacak. Projede 3. köprünün yanı sıra İznik Körfezi'ne ve Çanakkale Boğazı'na yapılacak köprülerle Marmara aksı tamamlanmış olacak.

1.2 milyar dolara mal olması planlanıyor

2004 yılında ilk kez gündeme gelen ve 1.2 milyar dolara mal olması planlanan 3. köprü 1030 metre uzunluğu ile iki yakayı birbirine bağlayacak. Köprü için orman arazilerinin dışında kalan alanlarda kamulaştırma yapılması düşünülürken gidiş-geliş altı şerit halindeki köprünün çevre yollarıyla uzunluğu 50 kilometreyi bulacak. Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş'ın istemiyle, üçüncü köprünün İstanbul'a uğramadan geçmesi planlanıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber