Rüşvetten tutuklu başhekime soruşturma

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Kasım 2007 15:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Malatya'nın Yeşilyurt ilçesi Devlet Hastanesi Başhekimi A.T.B. (39) hakkında Sağlık Bakanlığı'nın soruşturma başlattığı öğrenildi.

Sağlık Bakanlığı Teftiş Kurulu'ndan edinilen bilgiye göre olay Teftiş Kurulu müfettişleri tarafından incelenecek.

A.T.B. "rüşvet" ve "ihaleye fesat karıştırma" iddiasıyla jandarma tarafından gözaltına alınmış ve çıkarıldığı Yeşilyurt İlçe Jandarma Adliyesi'nde mahkemece tutuklanarak Malatya E Tipi Cezaevi'ne gönderilmişti. A.T.B. hakkında Malatya Valiliği tarafından da idari soruşturma başlatıldı.

14 Kasım günü G.A.A. (47) şahıs tarafından Jandarmaya konu hakkında yapılan ihbar üzerine operasyon başlatıldı.

İhbar mektubunda Yeşilyurt Devlet Hastanesi Başhekimi A.T.B.nin Devlet Hastanesi yemek işleri için açılacak 2 yıl süreli ihaleden parasal beklentisi olduğu ve rüşvet talebinde bulunacağı iddia edildi.

Yeşilyurt Sulh Ceza Mahkemesi'nden alınan izleme kararınca A.T.B. ile İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat görevlilerince ön görüşme yapıldı.

Görüşme neticesinde ilk anlaşma sağlandığı ve detaylar üzerinde görüşme yapılmasına karar verildiğini ileri sürüldü.

Jandarmadan verilen bilgiye göre 14 Kasım 2007 günü A.T.B. kendisi ile görüşen istihbarat personeline ihaleyi verme karşılığında ihale tutarının yüzde 15'ini (yaklaşık 125 bin YTL) rüşvet olarak istediği iddia edildi.

Görüşme sonunda A.T.B.nin avans olarak kendisine verilen seri numaraları alınmış 5 bin YTL para ile birlikte olayı takip eden diğer İstihbarat görevlileri tarafından suç üstü yakalandığı belirtildi.

A.T.B. nin avukatı Umut Yalçın ise olayın tamamen bir komplo olduğunu ileri sürdü. Yalçın, olayın her kamu görevi yapan kişinin başına gelebilecek türden olduğunu belirterek, müvekkilinin üzerinde bir para bulunmadığını kaydetti.

Yalçın, "Müvekkilim başhekim olarak bulunduğu hastenede işini gereği gibi yapmayan şirketin sözleşmesini fesh edince şirket tarafından kendisine yönelik böyle bir komplo yapılmıştır. Bu en kısa zamanda ortaya çıkacak ve biz ilgili şirket hakkında gerekli maddi manevi davaları açacağız." dedi.

Umut Yalçın ortada alınan bir para bulunmadığını da ifade ederek, "Bir kamu görevlisinin önüne defteri koyarsanız içinde de para olursa bunu kamu görevlisinin bilmesi mümkün değil. Defteri bırakıp kalkıyorlar ardndan jandarma olaya el koyuyor. Defterin içinde para olduğu bile sonradan anlaşıldı. En kısa sürede gereğini yapacağız." şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber