Bitkisel çaylar Hepatit yapıyor

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 17 Kasım 2007 14:15, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:57

ZAYIFLAMAK amacıyla içilen bitki çaylarının düzensiz ve fazla kullanıldığında Hepatit (Sarılık) hastalığına yol açacağı belirtildi.

Gaziantep Özel Sani Konukoğlu Hastanesi Başhekimi Dr. Azmi Serin, Hepatit'in çok çeşitli bir hastalık olduğunu belirtirken, hastalığın halsizlik, iştahsızlık, ateş, boğaz ağrısı, idrarda renk değişikliliği gibi belirtilerle ortaya çıktığını vurguladı. Hepatit'in en çok A ve C türlerinin görüldüğünü kaydeden Dr. Serin, özellikle Brusella, Salmonella Sifiliz, Sepsiz, Tifo hastalığı taşıyan kişilerin daha çok Hepatit riskiyle karşı karşıya olduğunu anlattı.

Son yıllarda zayıflamak amacıyla kullanımı yaygınlaşan bitkisel çayların da Hepatit'i tetiklediğinin belirlendiğini kaydeden Dr. Serin, şunları söyledi:

?Parazitler ve toksinlerle oluşan bu hastalığın zayıflamak isteyen kişilerde daha çok görülmeye başladığı incelemeler sonucu ortaya çıktı. Bitkisel çaylar özellikle biran önce, daha kısa sürede zayıflamak isteyen bazı hastalarımızın bilinçsiz ve yüksek dozda bitkisel çay kullanmaları nedeniyle karaciğerlerinde sıkça enfeksiyon ve toksit Hepatit oluştuğunu gördük. Çayların hastalıktaki etkisini belirlemek için zayıflama çayı kullanan hastalarımızdan çay kullanımını kestirdik ve bu kişilerde Hepatit'in gerilediğini belirledik. Bu nedenle, zayıflamak isteyenlerin ölçülü ve bilinçli bir şekilde, doktor kontrolünde zayıflama çayı tüketmesi gerekmektedir.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber