Enişte katiline 15 yıl hapis cezası

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 19 Kasım 2007 14:09, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Samsun'da, eşine küfür ettiği gerekçesiyle eniştesi 39 yaşındaki Faruk Aydemir'i öldüren 31 yaşındaki İbrahim Avcı, tutuklu yargılandığı mahkemece 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Avcı, ?Karıma küfür etti. Ben namusumu ve canımı korudum? dedi.

Cumhuriyet Mahallesi'nde 5 ay önce meydana gelen olayda, İbrahim Avcı ile eniştesi Faruk Aydemir, Bafra İlçesi'nden eğlenmek için Samsun'a geldi. Birlikte alkol alan enişte- kayınbirader, evlerine dönmek için kamyonetle yola çıktı. Ancak Avcı, yolda giderken hayat kadını olan yabancı uyruklu bir kadının yanına gitmek istedi. İddialara göre Aydemir, saatin geç olduğunu belirterek Avcı'ya karşı çıktı. Daha sonra ikili tartışmaya başladı. Bu sırada İbrahim Avcı kamyonetten inen eniştesine ruhsatsız tabancayla 7 kez ateş ederek öldürdü ardından kaçtı. Avcı, olaydan 1 hafta sonra Tokat'ın Erbağ İlçesi'nde yakalanıp tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Samsun 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün son kez hakim karşısına çıkan tutuklu sanık İbrahim Avcı, savunmasında ?Eniştemle alkol alıp eğlendikten sonra eve dönerken kadın arkadaşıma gitmek istedim. Bu yüzden tartıştık. Tartışma sırasında eniştem bana ve eşime küfür ederek kamyonetten indi. Ben onu bırakıp gitmek için hareketlendim. Ama yine eşime küfür etmeye devam ediyordu. Tabancayı çıkararak kendisine ateş ettim. Ben namusumu ve canımı korudum? dedi. Mahkeme, ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılanan sanığı, ?tahrik altında cinayet işlemek' suçundan 15 yıl ağır hapis cezasına çarptırdı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber