Ağar'a göre 'düz ovada siyaset'in iklimi geçti

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Kasım 2007 09:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Geçen yıl, 'düz ovada siyaset' çıkışıyla büyük yankı uyandıran DP Genel Başkanı Mehmet Ağar, geri adım attı. Ovada siyaset ikliminin geçtiğini savunan Ağar, "Bugün dağda görev başında insanlar varken bunların konuşulması mevsimsiz. Eksi 20 derecede nöbet tutanların iradesini kırmamak lazım." dedi.

Ağar, Ekim 2006'da yaptığı Güneydoğu gezisinde, terör örgütü üyeleri için "Dağda silah tutacaklarına, düz ovada siyaset yapsınlar." demişti.

Antalya'da devam eden Dünya Ampute Futbol Şampiyonası'nı izlemeye gelen Ağar, gazetecilerin sorularını cevapladı. 'Düz ovada siyaset' çıkışının hatırlatılması üzerine Ağar, o konuda geç kalındığını savundu. "Benim konuştuğum zamanda tehlikeyi görselerdi, bugün şikâyette bulunulan katılımlar ve destekler çok gerilerde kalmış, kırılmıştı." dedi. Türkiye'nin aşabileceği bir meselenin bugün sıkıntılı bir noktaya geldiğini anlatan Ağar, "Bir sene evvel ortaya bir şeyler koyduğumuzda o günün şartları çok müsaitti ve iyi değerlendirilseydi acı olayları yaşamazdık. O zaman iklim müsaitti. Bugün dağda görev başında insanlar varken bunların konuşulması mevsimsiz. Türkiye'nin birliği ve dirliği siyasetin ve her şeyin üzerindedir. Bu mesele siyaset meselesi değildir." diye konuştu. Siyasette önemli olanın 'öngörüleri zamanında yapmak' olduğunu söyleyen Ağar, şu aşamada askerî ve sivil otoritenin birliktelik içerisinde olması gerektiğine dikkat çekti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber