DTP'li başkan mesajı aldı, çöp toplama başladı

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 20 Kasım 2007 08:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Metinler aynı hizmet farklı

'PKK propagandası'ndan hapis cezası alan ve 'başarısızım' diyerek istifa eden Hakkari Belediye Başkanı Metin Tekçe'nin yerine seçilen Metin Kazandıoğlu, 'önce hizmet' diyerek işe başladı. Kazandıoğlu, personeliyle çöp topladı.

İSTİHBARAT SERVİSİ / HAKKARİ

Başarılı olamadığını gerekçe göstererek istifa eden Hakkari Belediye Başkanı Metin Tekçe'nin yerine vekaleten seçilen Metin Kazandıoğlu, şehirdeki çöpleri toplayarak işe başladı. 1 yıl önce Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Cinek, Tekçe'yi "Bölücülük yapma, çöp topla" diye uyarmıştı.

"PKK terör örgütü değildir' açıklaması nedeniyle 7 yıl hapis cezasına çarptırılan DTP'li Metin Tekçe'nin, genel seçimlerdeki başarısızlık ve yeterli hizmet edememe gerekçeleriyle istifa etmesinin ardından, vekaleten bu göreve seçilen Metin Kazandıoğlu hizmet için kolları sıvadı. Kazandıoğlu ilk olarak DTP'nin Merkez Yerel Yönetimler Sorumlusu Hüseyin Yılmaz ve belediye görevlilerinin de katıldığı bir toplantı düzenledi. Toplantıda ilk icraat olarak aylardır toplanmayan çöplerin ortadan kaldırılması kararlaştırıldı.

Dün saat 08.00'de belediye binası önünde bir araya gelen 400 kadar belediye çalışanı ellerine aldıkları çöp torbaları ile sokak ve caddelere dağıldı. Belediye görevlileri, sokak ve caddeleri tek tek gezerek çöp topladı. 5 kamyon çöp toplandı.

KOMUTANA CEVAP DEĞİL

Kampanyanın Tuğgeneral Cinek ya da eski belediye başkanına cevap olmadığını söyleyen Başkanvekili Kazandıoğlu, Hakkari'nin çöp sorununu çözmeye çalıştıklarının söyledi. Tek amaçlarının halka hizmet olduğunu kaydeden Kazandıoğlu, "Siyasetin yeri ve zamanı vardır. Bu kampanyayla başkalarını kötülemek ya da başkalarına cevap vermek gibi bir amacamız yoktur? dedi.

ASLİ GÖREVİMİZE DÖNDÜK

Hakkari'nin daha iyi belediye hizmetlerine ihtiyacı olduğunu belirten Kazandıoğlu, "Bu güne kadar hatamız, eksikliklerimiz olmuştu. Biz, asli görevimize dönerek çalışmaları hızlandırdık.

Mesaj bir yıl sonra alındı

Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Azmi Utku Cinek, 25 Eylül 2006'da çöp toplama seferberliği başlatmış, askerler ve aileleriyle sokaklarda çöp toplamıştı. Belediyeyi temizlik işlerini yapmaya davet eden yaklaşık 500 kişilik grubun taşıdığı 'Belediye bölücülük yapma işini yap' pankartı dikkat çekmişti. Dönemin Belediye Başkanı Tekçe, olayı 'provokasyon' olarak değerlendirmişti. Başkanve-kilinin ilk olarak çöpleri toplatması 'mesaj alındı' yorumlarına neden oldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber