İçişleri sözcüsü Vali olacak

Haber Giriş : 20 Kasım 2007 09:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İçişleri Bakanlığı'nın bir dönem Emniyet Genel Müdürlüğü'nde yapılan sözcülük sistemini 2008 yılının başından itibaren tam yetkili bir vali yürütecek.

İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın açıkladığı sözcülük sistemine ilişkin detaylar yavaş yavaş netleşiyor. Dışişleri Bakanlığı'nın da yürüttüğü sözlülük sistemine geçen bakanlık, haftalık olarak basın mensuplarına Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri ve Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü ile Strateji Merkezi'nden derlenen bilgileri sunacak. Kamuoyunun daha doğru bilgilendirilmesi amacıyla kurulacak İçişleri Bakanlığı Basın Sözcülüğü sisteminde ilk çapta, bakanlık basın müşavirliği akla gelirken konuyla ilgili yetkililer, yetki bakımından görevlendirmenin bir Merkez Valisi olarak tercih edildiğini ifade etti.

Böylece İllerde gerçekleşen olay yada gelişmelerin yetki bakımından ilin valisiyle aynı statüye sahip bir kişi tarafından açıklanacağını da bildiren İçişleri Bakanlığı yetkilileri, henüz ismin belirlenmediğini de kaydettiler.

Sözcülüğün evrak işlemlerinin yine Basın Müşavirliği tarafından yürütüleceğini kaydeden yetkililer, haftalık olarak Bakanlık Brifing Salonu'nda medyaya bilgi verileceği kaydedildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber